Jöhet a videógólbíró-rendszer a MOL Ligában

   

Legkésőbb december 20-ig minden érintett egyesület megkapja rá a taót, de az is lehet, hogy korábban.

A MOL Ligában játszó minden csapat jégpályáján kiépítik a gólbírórendszert. Ez elengedhetetlen, szezononként legalább egytucatnyi vitatott helyzetben kell a játékvezetőknek videó-visszajátszás nélkül dönteniük. Emlékezhetünk, az előző évadban egy kapuvast is gólnak ítéltek a zebrák, de a helyzetért elsősorban nem ők okolhatók, hanem a technikai segítség hiánya.

Szerencsére a csapatok és az MJSZ is úgy érezték, tovább nem érdemes várni a megoldással, ezért az idei beruházások között benne lesz a rendszer beszerzése. Az MJSZ azzal a céggel tárgyalt, amelyik többek között a Slovannak a KHL-be és Szocsiba az olimpiára a rendszert szállította. Természetesen nem a teljes installációt veszik meg, ennek elsősorban anyagi okai vannak, hanem az eggyel egyszerűbb, de még profi verziót. De ez is jelentősen jobb, mint a Fehérváron használt EBEL-rendszer vagy a Miskolcon épített egyedi házi szisztéma. Ez a kettő is alkalmas és elfogadott amúgy, úgy tudjuk, az MJSZ sem kér azonnali cserét, ezek rendszerben maradnak, tehát egyelőre nem lesz teljesen egységes a technika.

Az erdélyi csapatoknak sem kell nélkülözniük, a szövetség számukra is juttat egy-egy rendszert kölcsönbe, így a ligában mind a kilenc csapat hazai pályáján lesz mód a videóbírózásra.

Ha a csapatok hajlandóak egységesen előfinanszírozni a rendszert, akkor még idén, ha nem, akkor 2016 februárjában állhat fel minden csarnokban a működő rendszer.

videogolbiro 2

Illusztráció

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS