Az EBEL-igazgatót szinte naponta hívogatják Magyarországról

 

Nem zárja ki egy újabb magyar csapat felvételét a ligafőnök, de egyértelműsíti, az infrastruktúra hiánya és a nagy távolságok miatt nem bővült még 14 csapatosra az EBEL. Az osztrákok jövőre EBEL2-t csinálnának a juniorcsapatokból és a mostani osztrák másodosztályból.

“Sportszakmai szempontból nagyon sikeres szezont tudhat maga mögött az EBEL ? tekintett vissza négy hónappal a bajnokavatás után Christian Feichtinger ligaigazgató. ? Szervezési szempontból is elégedettek lehetünk. A Winter Classic óriási siker volt. Az átlagos nézőszám nőtt, és igazából nem voltak komolyabb problémák.

Az EBEL sikerei ellenére az EBYSL és az EBJL, a két utánpótlásliga stagnál. Ennek oka leginkább az, hogy nem minden működik 100 százalékosan ott. Egyszerűen azon kell dolgoznunk, hogy a mostaninál több fiatal menjen jégkorongozni. Ha több lesz a fiatal, akkor több lesz a profi is. Vannak elképzeléseink arról, hogy 2016/17-től az EBYSL és az INL egyesülhet. Ezzel az EBEL fiatal játékosai több fejlődési lehetőséghez juthatnak.”

Feichtinger

Feichtinger szerint még nem eldöntött, miként valósul ez meg, de ötletek és elképzelések már vannak. “Állandóan azt jelzik a csapatok, hogy túl nagy a távolság az utánpótlás-bajnokságok és a profi bajnokság között. Ezért szeretnénk egy közbenső lépcsőfokot beiktatni. Nem az EBYSL kibővítéséről lenne szó, hanem az EBYSL-csapatokból és az INL-csapatokból létrehozott új ligáról, egyfajta másodosztályról az EBEL alatt.”

Sokan kérdezik, mi az álláspontunk a Bolzano helyzetével kapcsolatban. A Bolzano mindent megtett azért, hogy be tudja tartani  az ígéreteit. Hároméves szerződést kötöttünk velük, ez lesz a harmadik év. Ezt követően a szerződés automatikusan határozatlan idejűre változik. Így a Bolzano a 2016/17-es szezonban is indulhat az EBEL-ben.

Az esetleges közeljövőbeli bővítéssel kapcsolatban azt mondhatom, hogy van több klub, amelyik rendszeresen érdeklődik. Most éppen Magyarországon van egy jelölt, amelyik szinte naponta hívogat engem. Fogalmazhatjuk úgy az ezzel kapcsolatos álláspontunkat, hogy az EBEL gond nélkül tudna működni akár 14 csapattal is. Hogy ez jelenleg még sincs így, annak több oka van. Egyrészt a hiányzó vagy hiányos infrastruktúra, másrészt a klubok közötti távolságokat is figyelembe kell vennünk. A túl nagy távolságok nem szerencsések.

A következő idényről szólva az biztos, hogy nem lesz Winter Classic, az ilyen eseményeknek szeretnénk megőrizni a különlegességét és ezért csak minden második évben rendezzük meg. Egy év múlva szeretnék arról beszélni, hogy a szervezés továbbra is sikeres, a liga egy újabb lépést tett előre, az új statisztikai rendszer pedig bevált.

Szeptembertől ugyanis megújul az élő eseménynaplónk. A hockeydata céggel együttműködésben a liga honlapján követni lehet például, hogy a játékosok hányszor lőttek kapura, a lövések milyen pozícióból történtek, és mindenekelőtt követni lehet azt is, hogy az egyes játékosok mennyi időt töltöttek a jégen. Minden csarnokot felszerelünk 6 kamerával, amelyek egyetlen feladata, hogy folyamatosan rögzítsék a csarnokban történteket, és továbbítsák a képet a DOPS-nak, amely azonnal meg is tudja nézni ezeket a szituációkat. Ezen kívül minden meccsen ott lesz a Hockeydata öt munkatársa, ők a történések másodpercében rögzítik az akciókat és továbbítják az internetre.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum