3 pontos rendszerre vált az EBEL

 

A MOL Liga után az EBEL is bejelentette, megváltoztatja a hosszabbítás szabályát az alapszakaszban.

Az AHL-ből ismert módon az osztrák bázisú ligában is 7 perces lesz a túlóra 60 perc játék utáni döntetlen esetén. Teljes létszám esetén 4 a 4 ellen kezdenek a felek a hosszabbításban, majd a 63. perc leteltét követő első játékmegszakításkor 3 a 3 elleni játék következik, ha éppen nincs kiállítás. Ha a 7 perc alatt nem esik gól, akkor továbbra is a büntetők döntenek.

Változik a mérkőzéseken szerezhető pontok száma is. Eddig az NHL-ben alkalmazott szabály szerint 2 pont járt a győzelemért, akármilyen módon is érte el egy csapat, 1 a hosszabbításban vesztes félnek, 0 a rendes játékidőben kikapó csapatnak. Mostantól az EBEL-ben az Európában honos szabályok alapján 60 perc alatti győzelemmel 3, hosszabbításos/büntetős győzelemmel 2 pontot lehet keresni, a hosszabbításban/büntetőlövésben vesztes 1, a rendes játékidőben alulmaradó csapat pedig 0 pontot kap.

A legnagyobb változás azonban a statisztikáknál lesz tapasztalható. Szeptembertől fejlesztenek, a statisztikák tartalmazni fogják a játékosok jégen töltött idejét, azt, hogy hány cserét kaptak, az élő eseménynapló tartalmazza a gólszerzők mellett a részletes pontelosztást is.

Mint Feichtinger ligaigazgató a salzburgi EBEL-médianapon elmondta, ez jelentősen növeli a liga professzionalizmusát.

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS