Új csarnokon gondolkodik a Linz elnöke

   

Évek óta minden jegyet előre eladnak a Linz hazai mérkőzéseire, a kibővített Keine Sorgen Eisarena is kicsi az EBEL egyik élcsapatának.

Most egy városi fejlesztési terv jött kapóra a klub vezetőjének, így ismét beemelte a köztudatba, hogy szükség lenne egy új csarnokra. A város ugyanis nagyszabású fejlesztéseket tervez a kikötő területén, és ehhez vártak ötleteket egy portálon. Több sem kellett Peter Freunschlag klubelnöknek, aki linzi polgárként felvetette, épüljön a területen egy 10 000 férőhelyes jégcsarnok is. ”Szükség van egy tízezer férőhelyes csarnokra megfelelő infrastruktúrával és parkolókkal, és ez remekül illeszkedne a kikötői terület fejlesztési programjába – fogalmazott. – Örültünk a csarnokunk kibővítésének, de előre kell néznünk.”

A javaslat igen kedvező fogadtatásra talált a portál látogatói között. Azonban a források összeszedése nem lesz egyszerű feladat. “Egy új jégkorongcsarnok építése, amelyet javarészt a város finanszírozna, jelenleg elképzelhetetlen” – mondta erről Stefan Giegler, a város sportért felelős tanácsosa. Freunschlag szerint azonban ez kezelhető probléma. A klub is be tudna szállni a csarnok költségeibe, például a létesítmény névszponzori jogainak értékesítésével.

Egyelőre azonban abban a kérdésben is sötétben tapogatóznak, hogy mennyibe is kerülne egy ilyen létesítmény megépítése. Freunschlag szerint régi számok vannak csak, azok szerint egy zöldmezős beruházásként megvalósuló csarnok költsége valahol 25 millió eurónál kezdődik.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum