Nyolccsapatosra fogyatkozott a Serie A

   

A július 20-i, egyszer már meghosszabbított hivatalos határidő letelt, mégsincs egyelőre hivatalos bejelentés a Serie A mezőnyéről.

Az ok alighanem az, hogy az olasz szövetség törekvései a Serie A mezőnyének kibővítésére látványos kudarcot vallottak. Mint emlékezetes, egy éve történt, hogy az FISG, az olasz jégsportszövetség visszavonta a B osztályos csapatok indulási engedélyét az INL-ben, azzal, hogy az osztrák sorozatnál van jobb is Olaszországban. Ebben a megállapításban tökéletesen igaza is volt a szövetségnek, ugyanakkor nem számolt azzal, hogy a jórészt falusi csapatok és szurkolóik számára az INL több sikerélményt és úgy tűnik, jobb anyagi lehetőségeket biztosított, mint a Serie A, ahová az INL-ből kényszerültek.

Egy éve csak egy klub választotta a B osztályt, négyen az A osztályba neveztek, idén viszont a négyből hárman is elhagyták az olasz élvonalat. Az Appiano, a Caldaro és legutóbb az Egna lépett vissza az élvonaltól, a Milano távozásával együtt ez azt jelenti, hogy csapatainak egyharmadát vesztette el a bajnokság a nyáron. Az indok minden esetben a túlzott anyagi teher volt. A visszalépők a Serie B-be szeretnének nevezni. Meg kell jegyezzük azonban, hogy a Serie B egyáltalán nem rossz bajnokság, válogatottak és remek légiósok is játszanak ott.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS