Veit játékvezető visszavonul

   

Az EBEL egyik legrutinosabb játékvezetője akasztja szögre a sípot.

21 éves pályafutás után hagy fel az élvonalbeli játékvezetéssel a tiroli illetőségű Georg Veit, az EBEL játékvezetői karának egyik legtapasztaltabbja. A most 39 éves sportember eredetileg 40 éves koráig akart vezetni, ám makacs térdsérülése megakadályozta ebben. Veit 1994-ben öltözött zebracsíkos mezbe, sokáig vonalbíróként dolgozott.

2007. október 5-én a Jesenice?Alba Volán meccsen volt először vezetőbíró az EBEL-ben, és pályafutása abszolút csúcspontjának a KAC és a Salzburg közötti, EBEL-döntőben lejátszott meccset tekinti, ezt 2011. március 31-én játszották. Mint Veit a HN info portálnak elmondta, Lyle Seitz alatt az EBEL-ben a játékvezetés nagyon komolyan professzionalizálódott. Ez egy nagyon fontos, kívánatos és előremutató változás volt, de ez egyúttal azt is jelenti, hogy eltűnt sok minden abból, ami örömtelivé varázsolta ezeket a meccseket a közreműködők számára. Éppen ezért a sérülések mellett ez is segített a döntés meghozatalában.

A hoki rengeteg örömet és élményt okozott neki, ezért úgy gondolja, ellenőrként és a fiatal játékvezetők képzésében való részvétellel tud ebből valamit visszaadni a világ legjobb sportjának. Mindezek mellett a tiroli szövetség tagjaként a tartományi mérkőzéseken még adhat majd beszédtémát a szurkolóknak döntéseivel.

veit

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS