Donald MacLean az OHL-ben folytatja

   

Az Acélbikák korábbi mestere a MOL Ligából az OHL-es Sault Ste. Marie Greyhounds másodedzőjeként folytatja karrierjét.

Az OHL egyik legnagyobb múlttal rendelkező klubjának gyökerei 1919-re nyúlnak vissza, jelenlegi formájában 1962 óta működik. Összesen hat játékost adott a Hockey Hall of Fame-nek, köztük Tony Espositót, Wayne Gretzkyt, Ron Francist és Paul Coffey-t, de játszott itt Joe Thornton és Ray Emery is.

Az aranykor a kilencvenes évek elején volt, amikor három egymást követő évben szerepeltek a Memorial Cupon, 1991-ben negyedikek lettek, 1992-ben döntőt játszottak, 1993-ban meg is nyerték azt.

maclean

Kyle Raftis általános igazgató így számolt be az igazolásról a médiának: “Örömmel jelentjük be, hogy Donald személyében minőségi edzővel és személyiséggel sikerült megerősíteni a klubot. Donald játékosként is nagy karriert futott be és fiatal kora ellenére edzőként is sokat tud már felmutatni, egészen új dimenzióval fogja gazdagítani a szakvezetést.”

A játékosként szintén Memorial Cup-győztes, az AHL-ben pont- és gólkirály, valamint MVP-nek is megválasztott Donald MacLean, aki a KHL-ben is volt másodedző, eddigi egyetlen vezetőedzői állását a Dab.Doclertől kapta. Ha azonban az OHL-ben megállja a helyét, akkor nem csak ő ad új dimenziót csapatának, de az is új perspektívát nyithat edzői karrierjében.

Ennek megfelelően ő is örömmel nyilatkozott: “Hálás vagyok a lehetőségért, hogy egy ilyen tiszteletre méltó egyesülethez csatlakozhatok, alig várom, hogy a jégen és azon kívül segíthessem a csapatot.”

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS