Megnyílik az EBEL-kapu a DVTK Jegesmedvék előtt?

   

A Bolzanónak nincs sem edzője, sem játékosa. Az olasz EBEL-csapat agóniája nem akar véget érni. Hiába jelentették be egy hónapja hivatalosan, hogy indulnak, azóta nem oldották meg a még nyitott kérdéseket.

Húszpontos napirenddel érkezett Dieter Knoll, a HC Bolzano elnöke Spagnoli polgármesterhez és Ladinser alpolgármesterhez a bolzanói városházára, amelyek pozitív megválaszolásától nagymértékben függött a klub jövője. A csütörtöki, két órán át tartó megbeszélés végén nem szállt fel a fehér füst, a város határozott állásfoglalására legalább a jövő hétig várni kell. A megtárgyalt kérdések között szerepelt többek között a csarnok rendelkezésre állása, a megfelelő internetkapcsolat léte (ezt az EBEL is sürgette már), vagy éppen a fix költségek ügye.

“A polgármester úr és helyettese megmutatták, hogy a HC Bolzano sorsát a szívükön viselik ? nyilatkozta Knoll klubelnök. ? De ahhoz, hogy teljes biztonsággal elmondhassuk, hogy indulni tudunk, kötelező érvényű válaszokra van szükségünk. Minden megbeszélés az edzőről, a játékosokról, vagy a bérletek eladásáról, teljesen felesleges addig, amíg írásban nem kapok kötelezettségvállalást a kérdéses pontokra. Nemcsak az anyagiakról van szó, hanem például arról is, hogy a város mint tulajdonos garantálja, hogy a csarnok a rendelkezésünkre fog állni. Már van egy listánk 50 olyan játékosról, aki szóba kerülhet a csapatnál, és van egy edzőjelöltünk is, akivel csak a szerződést kellene aláírni.”

RBSHCB

A klub legfontosabb célja, hogy ő üzemeltethesse a jégcsarnokot. “Ez rengeteg dolgot leegyszerűsítene ? mondta Knoll. ? Mindezek mellett egyszersmind plusz bevételi forrásokhoz is juthatnánk ezáltal. Hónapok óta tárgyalok különböző szponzorokkal, mindent megtettünk annak érdekében, hogy továbbra is magas szintű jéghokit kínálhassunk közönségünknek. Ugyanilyen régóta próbáltam ezt a megbeszélést összehozni a város elöljáróival, de sajnos rengeteg fontos dolguk volt, amelyeket meg kellett oldaniuk, mielőtt erre sor kerülhetett.”

A következő tárgyalásra a következő hét elején kerülhet sor. Ha azok sikerrel zárulnak, akkor kezdődhetnek meg az előkészületek a szezonra, amelyeket akkor már gőzerővel kell folytatni, hogy be lehessen hozni a lemaradást.

A Bolzano ezt a tortúrát már tavaly is eljátszotta. Még jelenleg is kérdéses a részvételük az EBEL-ben, holott ezt a kérdést már egy hónapja lezártnak tekintette a bécsi központ. A kialakult helyzetben nem lenne meglepő, ha tartalék vagy beugró csapat után néznének, a DVTK Jegesmedvék kiváló bemutatkozása akár jó alap lehet a háttérben zajló tapogatózó tárgyalások folytatásához is.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum