Papagáj a divatlapból

 

A Hockey Night in Canada 81 éves megmondóembere. Ő a legendás Don Cherry, akinek ma már van egy finn alteregója is.

Aki nem ismerné a kanadai jégkorong és televíziózás egyik leghíresebb és leghírhedtebb emberét, annak nagyon röviden bemutatjuk. Az AHL-ben négy bajnoki cím jutott neki játékosként, edzőként a legjobbak között egy Kanada Kupát és egy Jack Adams-trófeát tud felmondani, egy alkalommal a vb-re is ő vezette Kanada válogatottját.

Ám ma már mindezt elhomályosítja televíziós szereplése. A szókimondás, amit csak az öltözködési stílusa múl felül. Mindent és mindenkinél jobban tud, mindent előre lát, kritizál, beszól és okoskodik, emellett olyan ruhákat hord, amelyek sohasem voltak divatban egyetlen másodpercig sem, de amelyekről mindenki azonnal be tudja azonosítani viselőjét.

Középút nincs, lehet utálni és gyűlölni, vagy követni és szeretni. Ez utóbbi kasztba tartozik Juhani “Tami” Tamminen finn jégkorong-kommentátor, aki szintén komoly játékos- és edzőmúlttal bír. Nem tudunk mit hozzáfűzni, ezek a képek magukért beszélnek.

Ha már Észak-Amerikába és Észak-Európába kitekintettünk, lássuk, mi a helyzet itthon. Sorrendben Máté Pál, Spiller István, Léderer Ákos és Hetthéssy Zoltán szemnyugtató képei jönnek.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum