Papagáj a divatlapból

 

A Hockey Night in Canada 81 éves megmondóembere. Ő a legendás Don Cherry, akinek ma már van egy finn alteregója is.

Aki nem ismerné a kanadai jégkorong és televíziózás egyik leghíresebb és leghírhedtebb emberét, annak nagyon röviden bemutatjuk. Az AHL-ben négy bajnoki cím jutott neki játékosként, edzőként a legjobbak között egy Kanada Kupát és egy Jack Adams-trófeát tud felmondani, egy alkalommal a vb-re is ő vezette Kanada válogatottját.

Ám ma már mindezt elhomályosítja televíziós szereplése. A szókimondás, amit csak az öltözködési stílusa múl felül. Mindent és mindenkinél jobban tud, mindent előre lát, kritizál, beszól és okoskodik, emellett olyan ruhákat hord, amelyek sohasem voltak divatban egyetlen másodpercig sem, de amelyekről mindenki azonnal be tudja azonosítani viselőjét.

Középút nincs, lehet utálni és gyűlölni, vagy követni és szeretni. Ez utóbbi kasztba tartozik Juhani “Tami” Tamminen finn jégkorong-kommentátor, aki szintén komoly játékos- és edzőmúlttal bír. Nem tudunk mit hozzáfűzni, ezek a képek magukért beszélnek.

Ha már Észak-Amerikába és Észak-Európába kitekintettünk, lássuk, mi a helyzet itthon. Sorrendben Máté Pál, Spiller István, Léderer Ákos és Hetthéssy Zoltán szemnyugtató képei jönnek.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS