Stepan több mint hétmilliót akar

 

Ennyi hely viszont nincs a Rangers bérkeretében. Egy napjuk van megegyezni.

Az arbitrációt kérő játékosok közül az egyik legnagyobb név a New York Rangers centere, Derek Stepan. A 25 éves játékos július 1-jén korlátozott szabadügynökké lépett elő. A járandóságáról nem tudott megegyezni a klubjával, ezért arbitrációt kért, azaz a bíróság fogja meghatározni a bérét. A meghallgatást július 27-re tűzték.

Jeff Gorton menedzser tisztában van Stepan képességeivel, így 5,2 millió dolláros fizetést kínált játékosának, Stepan ellenben 7,25 milliós igényt nyújtott be a bíróság felé. A különbség kétmillió dollár, ami nem egy áthidalhatatlan összeg. Nagyobb probléma, hogy ekkora hely nem áll rendelkezésre a fizetési sapkában. A Rangers 6,9 milliós mozgástérrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a játékosnak engednie kell az igényből, ha maradni akar. A klubnak is illik emelnie legalább egymilliót, ha maradásra akarja bírni az első soros centerét. Gorton azonban nem használhatja el a teljes keretet, egy eltiltás vagy sérülés miatt maradnia kell helynek a vonal alatt, ezért szakértők szerint 6,5 milliós összegnél jöhet létre a megállapodás.

Stepan 362 meccsen 89 gólt ütött és összesen 252 pontot szerzett, a playoffban 80 meccsen 40 pontot gyűjtött. A tavalyi szezonban a Capitals elleni párharc hetedik meccsén ő szerezte a győztes gólt a hirtelen halálban.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS