Fiatal ex-NHL-es lett edző a DVTK-nál

   

A 38 éves Jason Morgan tavaly még a CHL-ben ontotta a pontokat, akár játszhatna is, de az U18-as csapat edzőjének igazolt Miskolcra.

Morgan pályafutása csúcsán 44 NHL-mérkőzésen játszott, 2000/01-ben pedig Szuper Levente csapattársaként, a Saint John Flamesszel megnyerte a Calder Cupot, azaz AHL-bajnok lett.

Az első magyarországi interjúja alapján csak azt kívánhatjuk, teljesítse küldetését maradéktalanul: “Nagy lehetőség számomra, hogy dolgozhatom ebben az U18/U20-as programban. Fő célom az, hogy az U18 csapatom képzettségi, erőnléti szintjét fejlesszem, és megtanítsam nekik a “csapat az első” mentalitást, és persze azt a strukturált játékrendszert, amit én a leghatékonyabbnak tartok. Ez egy tanulási folyamat lesz mindannyiunk számára, megismerni egymást, az új rendszereket, játékterveket. Azt elmondhatom, hogy nagyon türelmes leszek ebben a fejlődési folyamatban, minden játékosom megkapja a bizalmat, de ugyanakkor megkövetelem a 100 százalékos elkötelezettséget a kemény munka iránt. Ez az, ami lehetővé teszi a játékosoknak, hogy sikeresek legyenek, és eljuthassanak karrierjük következő szintjére. A srácoknak készen kell állniuk erre a kemény munkamorálra, a “kerül, amibe kerül” felfogásra, mert csak ez vezethet sikerre.”

Morgan is Jesse Dudas révén került kapcsolatba a miskolci jégkorongcsapattal. Feladata összetett lesz, mivel a Jegesmedvék U18-ban és U20-ban a magyar bajnokságban önállóan, de az EBEL utánpótlásligáiban a Debrecennel közös csapattal indulnak.

53439987JFV_D030883001

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS