Vas János a Medvescaknál marad

   

A magyar válogatott csatára sikeresen vette az első akadályt, túlélte az első szűkítést. Szombattól a teljes KHL-kerettel edz Zágrábban, harcol tovább a szerződésért.

Pénteken lezárult a KHL-es Medvescak Zagreb try-outos játékosoknak szánt edzőtábora, melynek során napi két jeges foglalkozáson bizonyíthatták a jelöltek, hogy alkalmasak a feladatra. Az edzőtábor végén az edzők mindenkinek megköszönték az elvégzett munkát, és kiderült, hogy ki marad és ki nem: “Az edzés végén a szokásoknak megfelelően volt egy közös levezetés, majd az edzőnk tartott egy megbeszélést, ahol mindenkinek őszintén köszönetet mondott, majd közölte, hogy kitették a listát, hogy ki marad és ki nem. A 20 próbajátékosnak körülbelül a fele maradt, de azt nem tudom, hogy közülük ki csatár és ki bekk, őszintén szólva fogalmam sincs, hogy jelen pillanatban hányan küzdünk az én pozíciómért, nem is ezzel kell foglalkoznom. Én a maradók közé kerültem, aminek nagyon örülök” ? értékelt az edzés végén a magyar játékos.

Vas Janos Medvescak 2

A nagyon kemény tempójú felkészülés során minden délután egymás elleni játék volt a programban, melynek során az egyik csapatban az orosz, a másikban az európai játékosok szerepeltek. Igazi vérre menő csaták után, 2-2-es összesített állásról következett a pénteki meccs, amit ugyan Vasék csapata elveszített, de panasz nem lehetett a centerre: “Azt hiszem, elégedettek voltak velem, öt meccs alatt lőttem hat gólt. Az utolsó mérkőzésen ugyan kikaptunk, de adtam két asszisztot. Nagy elfáradtunk ez alatt az egy hét alatt, de volt értelme az elvégzett munkának.”

Óriási teljesítmény Vas Jánosé, de ez még csak az első állomás a KHL-szerződés és a Medvescak-kerettagság felé vezető úton, centerünk a későbbiekben sem engedhet a tempóból: “Szombaton kezdődik a nagy edzőtábor, ahol a hozzám hasonló, a rostán megfelelő próbajátékosok és a már szerződéssel rendelkező hokisok együtt folytatják a felkészülést. Mi délelőttre pihenőt kaptunk, négykor kell jelentkeznünk szerelés-ellenőrzésre, ez a következő feladat. A továbbiakról sokat most még nem tudok mondani, augusztus 7-én játsszuk az első felkészülési meccsünket, addig még jó sok edzés lesz, feltehetően még ennél is keményebbek. Szépen megyünk tovább.”

Vas Janos vb 2

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN ÉLŐ
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum