Sertich nagypapája 94 évesen is tolja a hokit

   

A Fehérvár egykori bekkjének nagyszülője megtalálta az elixírt. Úgy hívják, jégkorong. 85 éve él vele.

Mark Sertich a minnesotai Duluth városának tűzoltóinál jelentkezett játékra, úgy 30 évvel ezelőtt, és azóta együtt játszanak: “Egyik nap Mark lejött, és megkérdezte, hogy nem játszhatna-e a mi csapatunkban. Azóta itt van. Abszolút tudatos a játéka, kiváló a keze, fejével pedig mindig követi a korongot” ? mondta róla csapattársa, Dane Youngblom.

Mark Sertich

“Háromszor játszunk egy héten, általában reggel nyolckor korizunk ki a jégre, kiváló lehetőség arra, hogy elindítsuk a napot ? mondta a 94 éves Mark Sertich, aki 85 év hoki után is csak még jobban szereti a játékot. ? Imádom az akciókat, imádok ezekkel az emberekkel együtt játszani. A hoki nagyszerű játék, a hokisok pedig számomra a legjobb emberek.”

sertich

A hoki ebben az életkorban és ezen a szinten sem veszélytelen játék, Sertich a múlt hónapban rosszul esett a jégen, két bordája eltört, melyek a tüdejét is megsértették. A második világháborús veterán azonban villámgyorsan felépült, így nem volt akadálya annak, hogy részt vegyen egy tornán Kaliforniában, ahol a születésnapját is a jégen ünnepelhette. Hazatérve természetesen Duluth-ban is köszöntötték a játszópajtások.

Sertich különben sem szeret sopánkodni, ha az egészségéről van szó. Egy alkalommal majdnem amputálni kellett az ujját, amely végül megmenekült, de Andy Sertich nagypapája nem mulasztotta el megfelelően instruálni az orvosokat, hogy úgy rögzítsék az ujjat, hogy az botfogást ne akadályozza. 90. születésnapján az NHL is megemlékezett róla, érdemes megnézni ezt a videót is.

“Mit mondhatnék neki ? kérdezi az unoka. ? 94 éves, nem mondhatod neki, hogy nem mehet fel a jégre. Azt csinál, amit akar.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum