Pittsburgh-ben hisznek a számokban

   

Megszerezték maguknak az egyik legjobb statisztikai oldal alapítóját.

Többször foglalkoztunk már itt az NHL másodlagos statisztikáival ami túlmutat a gól, gólpassz, pont szentháromságon. Hosszú éveken keresztül lelkes amatőrök készítették ezeket az oldalakat, amelyeknek elfogadottsága mind a mai napig megosztó. Vannak csapatok ahol hisznek benne és évek óta figyelmet fordítanak rá, de vannak olyan helyek is, ahol nem veszik figyelembe. Szerencsére egyre többen vannak az előbbiek ami annak is köszönhető, hogy a tavalyi szezon során az NHL statisztikai oldala is alapos változáson esett át, számtalan extra adat elérhető most már központilag is.

Pittsburgh-ben azonban még tovább mentek és a napokban leszerződtették a stábjukba Sam Venturát, a War-on-Ice.com alapítóját. Az oldal az egyik legjobb a szakmában, kitűnő háttér-információkat és adatokat nyújt, amit látványos grafikákban is meg lehet jeleníteni. Venturáról annyit kell tudni, hogy 27 éves és nemrégiben szerzett Ph.D.-fokozatot statisztikából a neves Carnegie Mellon egyetemen, amely éppen Pittsburgh-ben székel. A közös munkát a szakemberrel maga a Penguins elnöke, John Karmanos sürgette, akinek határozott szándéka volt, hogy egy jól működő elemző csapatot hozzon létre házon belül. Ehhez pedig megtalálta az egyik legjobb embert, aki elérhető a piacon.

Az egyezség után Ventura elmondta, hogy a Pingvinekkel való közös együttműködés nem veszélyezteti a weboldalának a működését. Minden és mindenki marad a helyén, és a war-on-ice pedig továbbra is elérhető lesz a nagyközönség számára. Két dolog sokkal fontosabb számára. Először is, hogy igazi álommunkához juthat, mivel helyi gyerekként hatalmas Pens-szurkoló volt, másodszor Mr. Karmanos segítségével még több időt és energiát fektethet kutatásba és fejlesztésbe.

ventura

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum