DVTK-Jegesmedvék néven folytatja a Miskolc

   

A Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata felveszi a Diósgyőri VTK, azaz a DVTK nevet, változatlan szakmai irányítás mellett megújul a klub tulajdonosi háttere.

A miskolci szurkolók az őszi szezontól már a DVTK-Jegesmedvéknek szoríthatnak ? jelentették be csütörtökön a miskolci városházán tartott sajtótájékoztatón. A sportszervezetet működtető Miskolci Jegesmedve Sportszervező Kft. tulajdonosi köre jelentősen átalakul: az eddigi tagok közül csupán egy marad, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület, amelyik többségi, 51 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik majd a jövőben. Rajta kívül két új belépővel bővül a tulajdonosi kör, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa, a Borsodport Invest Kft. és a miskolci önkormányzat vagyonkezelő cége, a Miskolc Holding Zrt. egyaránt 24,5-24,5 százalékos üzletrészt szerzett a gazdasági társaságban. Erről írt alá megállapodást ma délelőtt a sportegyesület részéről Egri István elnök, valamint a Kft. ügyvezetője és a részvénytársaság igazgatósági elnöke.

Kiss János alpolgármester a társasági szerződés ünnepélyes aláírását követően úgy fogalmazott, a “Macik” csatlakoznak a miskolci sporthagyományokhoz és az őszi szezontól felveszik azt a nevet, amely 1910. február 6. óta a legerősebb márkanév a helyi sportéletben. Hozzátette: a tulajdonosi háttér megerősítése érdekében csatlakozik a klubhoz Miskolc városa – a Miskolc Holding Zrt. által – és a DVTK-t működtető Borsodsport Invest Kft., de a többségi tulajdon és a szakmai irányítás közösségi kézben marad, ezt a társasági szerződésbe beépített garanciális elemek is biztosítják.

Egri István arról beszélt, a Jegesmedvék és a magyar hoki szempontjából is sikertörténet volt 2015, és a cél nem lehet más, csak a fejlődés. Ehhez viszont stabil, hosszabb távon is kiszámítható háttérre van szükség, ennek az anyagi oldalát teremti meg a most aláírt szerződés. ?Közösen találtunk egymásra ? nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Egri István klubelnök. ? Már évekkel ezelőtt felmerült annak a gondolata, hogy a DVTK és a Jegesmedvék dolgozzanak együtt. Találkoztunk egymás mérkőzésein, közben a közösségek vezetői és játékosai ismeretségeket, barátságokat kötöttek. Most jött el az ideje annak, hogy megerősítsük tulajdonosi hátterünket, így csatlakozik klubunkhoz Miskolc városa és a Borsodsport Invest Kft. is. A három aranyérmünk megszerzése után nyilvánvaló, hogy tovább kell lépnünk és új forrásokat kell szereznünk ahhoz, hogy csapatunk még eredményesebb lehessen itthon és a nemzetközi mezőnyben egyaránt. Ne felejtsük el, hogy a magyar jégkorong tavasszal a legmagasabb szintre lépett: a válogatott A-csoportos lett, mi pedig azzal, hogy mindent megnyertünk jeleztük, a sportág honi palettáján vezető szerepre vágyunk. Egy szó, mint száz: az eredményeink köteleznek, és nem csupán a múltban, a jövőben is produkálnunk kell. Ennek jegyében fogunk kezet a DVTK-val és a várossal, így alapozzuk meg és tesszük biztossá anyagi hátterünket. A tulajdonosi háttérben történő változások egyébként nem érintik stábunk összetételét: a szakmai irányítás ugyanazok kezében marad, akik jelenleg is végzik ezt a munkát.? A klub célja tehát a fejlődés, a csapat kilép a nemzetközi színtérre, október végén Miskolcon rendezik meg a Kontinentális Kupa második fordulóját, ahol a Jegesmedvék európai bajnokcsapatokkal mérik össze tudásukat. A további tervekben szerepel, hogy az immár DVTK-Jegesmedvék néven szereplő csapat szintet lépve, egy külföldi bajnokságban versenyezhessen.

Sántha Gergely, a Borsodsport Invest Kft. elmondta, cégcsoportjuk célja Észak-Magyarország, és ezen belül kiemelten Miskolc sportéletének fejlesztése. Ezt szolgálta a DVTK-be történt befektetés, és most a Jegesmedvék támogatása is. Rendkívül pozitív, amikor egy megyeszékhely vezetése és egy, a gazdasági életben sikeres holdingcsoport együttműködik, mert ebből komoly eredmények születhetnek.

További információkat az alábbi videóból ismerhetnek meg.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a támogatói szerződésekről, a DVTK és a Jegesmedvék közötti együttműködés részleteiről még tartanak az egyeztetések, amelyek lezárulta után további tájékoztatást nyújtanak a szurkolóknak.

1026miszam20

A szurkolókat leginkább foglalkoztató kérdések egyikéről, a csapat leendő színeiről egyelőre nem esett szó. A Jegesmedve-szurkolók közössége mindenesetre akciót indított, hogy a több mint 20 éve használt sárga-fekete kombináció a jövőben is megmaradhasson a hokisok színeinek.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum