Továbbra is nagyon szorít a fizetési sapka Chicagóban

 

A csapat július közepéig hat meghatározó játékosától vált meg, de messze vannak még attól, hogy beférjenek a sapka alá. Ráadásul tavalyról 750 ezer dollár túllépést áthoznak a következő szezonra.

A Hawks 2010-ben, 2013-ban és 2015-ben is bajnok lett. Mindhárom alkalommal újra kellett szabni a csapatot. 2010-ben nagyon súlyos volt a helyzet, akkor tíz játékosától volt kénytelen megválni a klub, 2013-ban valamivel könnyebb volt a helyzet, öt játékos elbocsátása megoldotta a gondokat. Az idei holtszezon azonban egyelőre jobban hasonlít a 2010-eshez, mint a 2013-ashoz.

A Chicago június 15-én emelte magasba a Stanley Kupát, az elmúlt egy hónapban drasztikusan átalakította játékoskeretét, hiszen nem kevesebb mint öt stabil kezdő játékos hagyta el a klubot: Patrick Sharp, Brandon Saad, Johnny Oduya, Brad Richards és Antoine Vermette. A megmaradt játékosok arról számolnak be, bármennyire is tudták, hogy fontos játékosoktól is meg kell majd válni a szezont követően, ez a tudat sem tette könnyebbé a válást. Ráadásul az elbocsátott játékosok mennyisége egyelőre elmarad a 2010-estől, de a minőség bőven felülmúlja azt.

Jonathan Toews csapatkapitány minderről így beszélt: “Bízunk abban, hogy végül sikerül megoldani a gondjainkat. Habár az elküldött játékosok száma nem közelíti meg a 2010-es újjáépítés során elvesztettekét, de úgy gondolom, hogy a játékosok minőségében és különösen abban, hogy mit jelentettek ők az öltözőben, meghaladja az öt évvel ezelőtti veszteségeinket. Patrick Sharp például karrierje legnagyobb részét itt töltötte. Különösen azok után nem vicces az ilyen, hogy együtt nyertük meg a bajnokságot, együtt éltünk át minden felemelő pillanatot. Kemény dolog ilyen játékosoktól megválni. Nem kétséges, hogy meg fogjuk ezt érezni.”

USP NHL: STANLEY CUP FINAL-TAMPA BAY LIGHTNING AT S HKN USA IL


Joel Quenneville
vezetőedző elismerte, hogy Saad elcserélése még őt is meglepte: “Azt hiszem, mindannyian meglepődtünk. A szezon végén arról beszéltünk, hogy őt feltétlenül meg kell tartani. A rájátszásban nagyon fontos meccseken játszott nagyon jól, nagy segítségünkre volt, ezt kevesen mondhatják el magukról.”

A Blackhawks ráadásul az elmúlt szezonban 750 ezer dollárral túllépte a fizetési sapkát. Az NHL szabályai erre a bónuszok esetében lehetőséget adnak, de ezt az összeget a következő szezonban el kell számolni, vagyis idén ennyivel kisebb a fizetési sapka a chicagóiak számára. Mindennel együtt jelenleg 400 ezer dollárral vannak a limit fölött, tehát elkerülhetetlen, hogy további játékosokat küldjenek el. Erre a két legesélyesebb jelölt, Bryan Bickell és Kris Versteeg, előbbi 4, utóbbi 2,2 millió dollárral terheli a bértömeget. Egyelőre mindketten bíznak abban, hogy maradnak, de ez feltehetően nem így lesz.

Ugyanis Stan Bowman általános igazgatónak nem az az egyetlen házi feladata, hogy beszorítsa a csapatot a sapka alá. Össze kell még ütnie egy-egy szerződést három svéd játékossal. A Svedberg, Nordström, Krüger trióból utóbbi tűnik a legnehezebb falatnak. A 25 éves játékos már kétszeres bajnok, a negyedik sor centereként iszonyatosan fontos munkát végez. Bowman egyelőre úgy nyilatkozott, hogy jól haladnak a tárgyalások, de messze még a vége: “Nagyon sokat beszélgetünk, van pár ötletünk, hogyan másszunk ki ebből. Nagyon sokat dolgoztunk ennek az előkészítésén, bár még csak július közepe van, eddig minden a tervek szerint halad, nagy meglepetés nem történt, dolgozunk tovább. Van pár lehetséges forgatókönyv a fejünkben, de még nem igazán alakult ki, hogy melyiket választjuk. Ha eljön az ideje, majd úgyis kiderül.”

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum