Most a Martinnál vannak gondok

 

Két szlovák Extraliga-csapat sorsa rendeződni látszik, egy harmadiké viszont súlyosbodik.

A korábban a licensze Liptószentmiklósra történő eladásával hírbe hozott Piestany elvben mindenről megegyezett a Robert Spisák által edzett klubbal. Ám a pöstyéni városvezetők az utolsó pillanatban közbeléptek, és azt kérték, a klub halassza el a licensz eladását addig, amíg a városi tanács nem tárgyalja az ügyet. Úgy tűnik, van akarat a csapat megmentésére, és ebben az esetben Pöstyénben továbbra is láthatnának Extraliga-meccset a szurkolók. A Skalica sorsának rendezésébe is a város kapcsolódott be. Itt már a döntés is megszületett, ezek szerint 47 ezer eurót, mintegy 14-15 millió forintot ad a város a csapatnak, és ez az összeg a hírek szerint elegendő a túléléshez.

A legújabb csapat, amelyikért aggódni kell, a Martin. A legfrissebb információ arról szól, hogy a klub elöljárói a HC07 Detvával folytatnak megbeszéléseket a licensz eladásáról. A klubközösségi oldalán azt jelezte, több korábbi játékos és edző felé adósságok vannak, ezek rendezéséről még nem sikerült megegyezni velük, és ez a helyzet akadályozza, hogy a klub megszerezze az Extraliga-indulási jogot. A tartozások állítólag mintegy 300 ezer eurót tesznek ki, ennek egy részét a klub kifizetné, a maradékát a licensz fejében a gyetvaiak vállalnák át.

Hogy a túrócszentmártoniak azért nem igazán szeretnének búcsúzni a szlovák élvonaltól, mutatja az, hogy Ivan Dornic vezetőedzővel az élen folyik a felkészülés, amelyben két, Magyarországon is ismert játékos, a volt patriotos Marko Boraros kapus és az Érsekújváron is megfordult Patrik Korytko csatár is részt vesz.

Cimkék: , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS