Eladják a Penguinst?

 

Az ár 700 és 850 millió dollár lehet, ez 196-238 milliárd forintot jelent.

A Forbes tavaly novemberben 565 millió dollárra értékelte a Penguins csapatát, ezzel papíron az NHL tizedik legértékesebb klubja. A Pittsburgh Business Times újságírója, Patty Tascarella szerint a Penguins nemrégiben ettől egy jóval magasabb ajánlatot kapott a már említett 700 és 850 millió dollár közötti áron, egy egyelőre meg nem nevezett befektetői csoporttól. De sok minden kitisztulhat, az ár is és a befektetők személye is, mert a Business Times információja szerint a vételi szándékot a jövő héten jelenthetik be.

Tény, hogy Ron Burkle és Mario Lemieux, a Pittsburgh két tulajdonosa elismerte, hogy június 3-án megbeszéléseket folytattak a Morgan Stanley képviselőivel, a világ egyik legnagyobb befektetői társaságával. Az egyeztetések legfőbb kérdése a Pittsburgh egy részének vagy teljes egészének eladása és tulajdonoscseréje. Amennyiben az üzlet megvalósul, akkor a Pittsburgh lehetne az NHL negyedik legértékesebb klubja a Toronto, NY Rangers, Montreal hármas mögött.

Természetesen ez nem csak a pénzről szól, hiszen magát az adásvételt jóvá kell hagynia az NHL kormányzótanácsának is. David Lowe, aki a Buffalo és az Arizona tulajdonoscseréjéből is aktívan kivette a részét, úgy nyilatkozott, amennyiben ez megtörténik, akkor 3-6 hónapot vehet igénybe maga a tulajdonosváltás. A szurkolóknak azonban semmiért sem kell aggódniuk, sem az új, sem a régi tulajdonos nem mozdíthatja el a csapatot a városból 2037-ig.

consol energy

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS