A San Jose utazik majd a legtöbbet

 

A Sharks több mint 80 ezer kilométert tesz meg autóbuszon, vonaton és repülőgépen az NHL következő szezonjában. Az utazások nagy nyertese a Pittsburgh és az Arizona, az igazi vesztes a Calgary.

Az ontheforecheck.com szakírója, Dirk Hoag ismét összeállította éves táblázatát amelyből kiderül, hogy az NHL csapatai mennyit utaznak a következő szezonban. A lista első helyén a San Jose áll, amely egyedüliként a ligában valamivel több mint 50 ezer mérföldet tesz majd meg. A San Jose közvetlen riválisai, a Pacific-divízió tagjai kevesebbet utaznak majd, de így is az első tíz helyből hatot foglalnak el. A legjelentősebb változás a Calgaryt és az Arizonát érinti ellentétes előjellel. A Flames majdnem 10 ezer mérfölddel többet megy majd, míg a sivatagi csapat épp ellenkező utat jár be, közel ugyanennyivel utazik kevesebbet.

Szokás szerint a keleti parti csapatok, illetve a Keleti főcsoport csapatai utaznak a legkevesebbet, akár tíz-tizenötezer mérföld is lehet a differencia. Cserébe több olyan estéjük lesz, amikor két egymást követő napon is jégre lépnek. Ebből a szempontból a Columbus járt a legrosszabbul, amely 18 back to back meccset játszik az idén. Az ohiói csapatot a NY Rangers, Detroit, Pittsburgh hármas követi, amelyből utóbbi járt a legjobban, a Penguins ugyanis január 18-a után nem hagyja el a saját időzónáját.

Az egyszerűsített táblázat megmutatja az idei és a tavalyi mérföldeket, illetve back to back mérkőzések számát. A kibővítettért ide kell kattintani amiből kiolvasható, hogy egy-egy csapat mennyit utazik két mérkőzés között, mennyi szabadnapja van, illetve az aktuális ellenfele ellen hogyan szerepelt tavaly.

nhl miles

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS