Galacban a MOL Ligával számolnak

 

A román bajnokcsapat szerződést hosszabbított ukrán légiósaival, és a MOL Liga indulási lehetőségével kapcsolatos döntésre vár.

Erről Mihai Brandabur, a Dunarea Galati jégkorongszakosztályának első embere beszélt. Mint elmondta, a csapat a közös felkészülést még nem kezdte meg. “A legközelebbi két akadály, amelyet vennünk kell, július 16-án lesz. Ekkor választ új elnökséget a Román Jégkorong Szövetség, és aznap dönthet a Magyar Jégkorong Szövetség is a MOL Liga indulásunkról. Azt feltételezzük, hogy végül elfogadják jelentkezésünket. A rá következő hétig megállapíthatják a végleges szabályokat, és mi is tudni fogjuk, mikor kezdjük el a felkészülést” – fogalmazott az elnök. Nehéz helyzetben van tehát az MJSZ, hiszen Romániában nyilván sokan azt várják most, hogy május 27-e, a Fehérvár és a MAC felvételéről szóló határozat után ezúttal ismét jó döntést hozzon a Kovács Csaba vezetésével ülésező elnökség. A román bajnok felvétele nyilvánvalóan segítené a HSC Csíkszereda és a Brassó ügyét is, bár két hónapja még biztosan egyetlen magyarországi csapat sem álmodott arról, hogy esetleg Galacba járjon meccseket játszani.

ucr_GAL

Közben az is eldőlt, hogy a bajnoki cím elnyerésében oroszlánrészt vállaló ukrán ötösfogat marad a Duna partján. Konsztantyin Rjabenko, Roman Scserbatjuk, Szergej Csernyenko, Vitalij Donyika és Dimitrij Nyimenko mellett eddig Nagy István igazolása biztos, de minden valószínűség szerint a hazai volt és jelenlegi válogatott játékosok nagy része, így Góga Attila, Flinta Botond, Adorján József, Lőrincz Levente, Szőcs Szabolcs is maradhat a bajnoknál. Ha ez így történne, akkor elmondható, hogy két erős soruk máris van a galaciaknak, még úgy is, hogy legendás játékosuk, a MOL Ligában egyszer már újjászülető Catalin Geru a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Ha a Galati valóban indulhat a MOL Ligában, akkor a jelenleg érvényes szabályok mellett még egy légióst szerződtethetne. A galaciak egyelőre egy célt tűztek ki maguknak, mégpedig azt, hogy elérjék a második helyet a Kontinentális Kupa második fordulóban. Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a két már ismert ellenfél a lengyel bajnok Tychy és a brit bajnok Coventry Blaze.

Cimkék: , , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS