Galacban a MOL Ligával számolnak

 

A román bajnokcsapat szerződést hosszabbított ukrán légiósaival, és a MOL Liga indulási lehetőségével kapcsolatos döntésre vár.

Erről Mihai Brandabur, a Dunarea Galati jégkorongszakosztályának első embere beszélt. Mint elmondta, a csapat a közös felkészülést még nem kezdte meg. “A legközelebbi két akadály, amelyet vennünk kell, július 16-án lesz. Ekkor választ új elnökséget a Román Jégkorong Szövetség, és aznap dönthet a Magyar Jégkorong Szövetség is a MOL Liga indulásunkról. Azt feltételezzük, hogy végül elfogadják jelentkezésünket. A rá következő hétig megállapíthatják a végleges szabályokat, és mi is tudni fogjuk, mikor kezdjük el a felkészülést” – fogalmazott az elnök. Nehéz helyzetben van tehát az MJSZ, hiszen Romániában nyilván sokan azt várják most, hogy május 27-e, a Fehérvár és a MAC felvételéről szóló határozat után ezúttal ismét jó döntést hozzon a Kovács Csaba vezetésével ülésező elnökség. A román bajnok felvétele nyilvánvalóan segítené a HSC Csíkszereda és a Brassó ügyét is, bár két hónapja még biztosan egyetlen magyarországi csapat sem álmodott arról, hogy esetleg Galacba járjon meccseket játszani.

ucr_GAL

Közben az is eldőlt, hogy a bajnoki cím elnyerésében oroszlánrészt vállaló ukrán ötösfogat marad a Duna partján. Konsztantyin Rjabenko, Roman Scserbatjuk, Szergej Csernyenko, Vitalij Donyika és Dimitrij Nyimenko mellett eddig Nagy István igazolása biztos, de minden valószínűség szerint a hazai volt és jelenlegi válogatott játékosok nagy része, így Góga Attila, Flinta Botond, Adorján József, Lőrincz Levente, Szőcs Szabolcs is maradhat a bajnoknál. Ha ez így történne, akkor elmondható, hogy két erős soruk máris van a galaciaknak, még úgy is, hogy legendás játékosuk, a MOL Ligában egyszer már újjászülető Catalin Geru a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Ha a Galati valóban indulhat a MOL Ligában, akkor a jelenleg érvényes szabályok mellett még egy légióst szerződtethetne. A galaciak egyelőre egy célt tűztek ki maguknak, mégpedig azt, hogy elérjék a második helyet a Kontinentális Kupa második fordulóban. Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen a két már ismert ellenfél a lengyel bajnok Tychy és a brit bajnok Coventry Blaze.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum