Újabb szabályváltozások az AHL-ben

 

A legfontosabb módosítás ismét a hosszabbításra vonatkozik. Módosul a rájátszás formája, az edzők challenge-lehetősége és a buli.

Tavaly az AHL-ben hosszas előkészítések és elemzések után drasztikusan módosították az alapszakasz-mérkőzések hosszabbítását. Az ötperces extra idő hétre tolódott, aminek első négy percét négy a négy ellen, a másik hármat három a három ellen játszották a csapatok. A 2015/16-os szezontól ez úgy módosul, hogy a hosszabbítást rögtön három a három ellen kezdik a csapatok és maximum öt percig tart. Amennyiben nem születik gól az öt perc alatt, jöhetnek a szokásos büntetőlövések, kezdésnek mindkét oldalról három-három.

Az elmúlt szezonban két konferenciába és összesen hat csoportba voltak osztva a csapatok, a playoffba a három divízió győztese és az öt legtöbb pontot gyűjtő csapat jutott be. Az új csapatokkal és a több költözéssel módosították nemcsak rájátszás lebonyolítását, de a franchise-ok elosztását is. A liga 30 csapatát két konferenciába (Eastern, Western) és négy csoportba (Atlantic, North, Central, Pacific) sorolták, összesen két nyolcasba és két hetesbe. Minden divízió első négy helyezettje jut a playoffba és küzdhet a Calder Kupáért. Az első kör továbbra is három nyert mérkőzésig tart, a másodiktól négy győztes találkozó kell a továbbjutáshoz és a győzelemhez a fináléban.

Az edzőknek joguk lesz challenge-et kérni az eset utáni első játékmegszakítás alkalmával. Az érvényben lévő szabályoknak megfelelően minderre abban az esetben van lehetőség, ha még nem használták ki az időkérést. Amennyiben jogos volt a challenge, megmarad az időkérés, ha azonban a játékvezetők jó döntést hoztak a jégen, elveszti a videózást kérő csapat az időkérés lehetőségét.

A korong játékba hozásánál ezentúl a támadó csapat kerül majd előnybe, nem fog prioritást élvezni a hazai csapat. Egy kivétellel mindig védekező csapat játékosának kell majd a jégre helyezni a botját. A hazai csapat előnye csak a kezdőkörben való bedobásnál marad meg, ebben az esetben a vendégek centerének kell először letennie a botját a jégre.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum