A csapategység elengedhetetlen a lettek ellen

   

Szombaton 11 órától nagyon fontos mérkőzésen lép pályára a magyar inline-válogatott.

Magyarország a pénteki, Ausztria elleni magabiztos siker után 24 órán belül egy újabb fontos mérkőzést játszik. Az inline-válogatottunk ellenfele Lettország, miután a baltiak 14-0-ra átgázoltak a Bulgárián. Az összecsapás tétje nagy, ugyanis a győztes automatikusan részt vehet a 2017-es pozsonyi világbajnokságon, a vesztes viszont selejtezőre kényszerül az európai?észak-amerikai csoportban.

A divízió 1 pénteki elődöntőiben Ausztrália 7-4-re verte Nagy-Britanniát, míg Horvátország 7-0-s sikerrel zárt Argentína ellen. A bronzmérkőzést 12 órától játsszák a vesztesek, míg a finálét, azaz a feljutásról döntő találkozót 14 órától játssza Horvátország és Ausztrália.

Hoffmann Attila, vezetőedző: ”A pénteki mérkőzés előtt két célt tűztünk ki, az egyik az osztrákok, a másik a lettek legyőzése. Ebből az első sikerült. Bár az ellenfél gyakorlatilag a mérkőzés elejétől kezdve alárendelt szerepet játszott, mi a végéig jók voltunk, és hoztuk azokat a dolgokat, amiket előzetesen megbeszéltünk. Sok volt a kapura lövés, sokat korcsolyáztunk, jó volt az összjáték, és végig mi domináltunk. Volt küzdés, akarat, és a fiatalabb játékosok is nagyon sokat dolgoztak, reméljük a lettek ellen is hozzá tudnak tenni ennyit a meccshez. A csapategység, amit az utolsó két mérkőzésünkön mutattunk, elengedhetetlen lesz a lettek ellen, mert erős ellenfél. Ha a meccs végéig tudjuk tartani ezt a formánkat, akkor sikerülhet a bennmaradás.”

Terbócs István, csatár: “A meccset az elejétől irányítottuk, nem kellett rohannunk az eredmény után, mert mi diktáltunk végig. Sokat birtokoltuk a korongot, így nagyon esélyük sem volt az osztrákoknak. Az elején egy szerencsés góllal még tudtak vezetni, mert hátrányba kerültünk, de előtte és utána mi voltunk fölényben. A gólra nagyon jól reagáltunk, egyből sikerült egyenlíteni, majd vezetést szerezni, ez volt a meccs legfontosabb 5 perce. Nem ültünk le, nem voltak hullámvölgyek, hanem még jobban elkezdtünk nyomni, az osztrákok nem bírták a tempónkat és ennek meg is lett a gyümölcse. Örülök, hogy minden nappal egy picit jobb csapattá válunk, és ez az eredményben is megmutatkozott, sokkal összetartóbb már a brigád, remélem ez így is marad, mivel holnap még egy nagyon kemény ellenfelünk lesz, akiket úgy szintén el kell verni. Nagy boldogsággal árasztja el szívemet az, hogy végre nekem is sikerült betalálnom, és hogy megnyertük ezt a meccset, ezt kell holnap is csinálnunk.”

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS