A Landshut elvesztette licenszét

 

Egy tradicionális klubbal kevesebb lesz a DEL2-ben, miután a liga licenszadó bizottsága úgy döntött, a Landshut nem teljesti a DEL2-induláshoz szükséges feltételeket.

Így jelen pillanatban 13 tagja van a német másodosztálynak. “Nagyon sajnálom ? mondta René Rudoritsch, a liga ügyvezetője. ? Ugyanakkor meg kell érteni, hogy vannak szabályaink. Ezeknek mindenkire kell vonatkozniuk.”

A megüresedő helyre a liga szabályai értelmében az osztályozón elbukók közül pályázhatnak. Első helyen a közülük a legjobb helyen végzett Heilbronner Falken. Ők egyelőre nem jelezték, hogy élni kívánnak-e a joggal. A DEL2 ugyancsak kérte a Duisburg és a Regensburg képviselőit, hogy nyilatkozzanak, adott esetben készek-e átvenni a landshutiak helyét a ligában.

A Landshut számára annál is inkább óriási pofon a döntés, mert az is eldőlt, hogy az Oberligában sem indulhatnak, mivel nem jelezték indulási szándékukat az ottani nevezési határidőig. Hogy a német szövetség szerint jó vagy rossz döntés született-e, arról egyelőre nem írnak a német hírforrások.

Azt egyelőre ugyancsak nem tudni, mennyiben befolyásolja ez a Fehérvár augusztus 21-re tervezett felkészülési mérkőzését, de minden bizonnyal új ellenfél után kell majd nézniük Rob Pallinéknak, ha a döntés nyomán az eddig jelentős játékerőt képviselő csapat várhatóan szétszéled.

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS