Komoly változások az EBJL-ben

 

A 18 EBEL U18-as csapatot várhatóan 3 hatcsapatos csoportba osztják be.

Az EBYSL után egy nappal nyilvánosságra hozták az EBJL sorsolását is. A liga összetételében komoly változás zajlott, közülük a legcsekélyebb, hogy az előző szezonban az UTE-val és rajta keresztül az Erzsébeti Farkasokkal kooperáló Miskolc most már a Debrecennel közösen indul ebben a korosztályban is. Szlovéniában is létszámgondokkal küszködnek a csapatok, mégiscsak meglepő, hogy a legnagyobb fővárosi csapat, az Olimpija Ljubljana a Triglav Kranj ifistáival kénytelen összeállni, ők is közös együttessel szerepelnek.

Távozott az EBEL U18-ból a Bled és a Celje, ellenben csatlakozott a ligához az UTE és a KMH közös projektje, a Hokiklub Budapest ? ötödik magyar csapatként ?, továbbá a cseh Lvi Breclav, az osztrák LLZ Graz és a szlovén HDK Maribor. Az LA Stars új neve pedig Okanagan Hockey Club Europe lesz.

A bajnokság szeptember 5-én indul, február 27-én ér véget a 27 meccses alapszakasz. Az első hétvégén a Debrecen-Miskolc a Triglav-Olimpijához látogat, a HK Bp. a MAC-cal találkozik, a Fehérvár Bécsbe, a Vasas pedig Grazba utazik.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS