Újjáéled a délszláv együttműködés

 

Úgy tűnik, meghozták azt a döntést, amelynek már évekkel korábban logikus lett volna: az egyenként kicsi délszláv hokis nemzetek ismét egyesíthetik erőiket, szlovén vezetés alatt.

A következő szlovén bajnokság első szakaszában ugyanis tíz csapat vehet részt, hat Szlovéniából, három Horvátországból és egy Szerbiából. A dolgokat bonyolítja, hogy a hat szlovén klubból három, a Jesenice, a Slavija és a Celje az INL-ben is indul, a másik három klub, a Triglav Kranj, a Maribor és a Bled viszont nem. A menetrend is ennek megfelelően bonyolult.

Az INL-klubok alkotják az egyik divíziót, a többiek pedig a külföldiekkel a másikat. Számukra mindenképp az eddigieknél több meccset jelent, hogy játszhatnak a Medvescak farmcsapatával, a KHL Zagrebbel és a Mladost Zagrebbel, valamint a Crvena Zvezdával. Az alapszakasz első részének végén, ami december elején esedékes, a horvátok és a szerbek elbúcsúznak a szlovén bajnokságtól, a többiek viszont egyetlen csoportban egyesülve folytatják, míg az EBEL-résztvevő Olimpija csak a rájátszásban kapcsolódik be.

Új elemként kiírják a szlovén kupát is. Az előző évi bajnoki helyezések alapján sorsolt sorozatban mind a hét szlovén klub indul. A Jesenice és az Olimpija az elődöntőben száll be. A kupagyőztes kilétére november 8-án derül fény.

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS