2017-től 2 nagy- és 1 kispálya működhet Győrben

 

Nemrégiben megírtuk, hogy Győrben 1500 fős jégcsarnok épül, ezúttal további fontos részletekről írunk.

A Győri ETO HC évek óta folyamatosan dolgozik a győri jégpálya bővítésén, fejlesztésén. Az aktualitásokról Horváth László, az egyesület szakmai vezetője adott felvilágosítást a Jégkorongblognak.

“A három éve megálmodott fejlesztés túl nagy volt a megvalósításhoz, ezért újragondoltuk és három fázisra tagoltuk a feladatokat. Az 1. ütem az idén kerül megvalósításra. Marad a korábbi sátor a pályánkon, némi ráncfelvarrással, viszont alatta új pályatest épül, új palánkkal és a hozzá tartozó kispadokkal mindkét oldalon. Jelenleg a betonozás előkészítése zajlik, a tervezett használatba vétel időpontja 2015. augusztus vége.

Gyor epit 1

A 2. ütem 2016-ban valósul meg. A sátor helyét egy úgynevezett Hupro-csarnok veszi át, amely a Gepárd-pályához hasonló szerkezetet jelent és 2016 augusztusára készül el. Ezzel párhuzamosan a sátort felújítva helyezzük át a jelenlegi kiszolgáló épület, azaz a melegedő mögé. A régi palánk ugyancsak felújítva kerül a sátorba, nyári időszakban a meglévő inline pálya üzemel majd benne, valamint a téli idény hideg hónapjaiban, tehát decembertől februárig mobilpályás jeget kívánunk létrehozni itt.

A 3., tehát a befejező ütem éve 2017 lesz. A csarnok egy új fogadóépületet kap a homlokzati oldalon, amelyben öltözőket, büfét és mellékhelyiségeket alakítunk ki. Az új lelátó is ebben az ütemben készül el, addig a régit használhatjuk. Célunk, hogy a felújított létesítmény 1500 álló néző befogadására alkalmas legyen ? ha ülőhelyek is lesznek, akkor ez a szám kevesebb ?, a részletes tervezés e tekintetben is zajlik.”

Ahogy írtuk, a beruházás megvalósításához Győr városa és a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. kiemelkedő mértékben járul hozzá, így a fő támogatót már nevében is viselő győri hokicsapat otthona egy példaértékű sokszereplős összefogás eredménye lehet, az említett szereplőkön kívül a Győri Jégsportért Alapítvány és a Győri Nemak ETO HC Egyesület mellett a Magyar Jégkorong Szövetség bizalma is rendkívül fontos a győri klub számára, mint azt hangsúlyozzák is a győri vezetők.

Győrben büszkék arra, hogy az egyesületnél a tisztségviselők majdnem kizárólag volt, vagy jelenlegi szülők és edzők, akiknek elkötelezettségét az is mutatja, hogy többségük az idők folyamán amatőr játékossá vált.

Gyor epit 2

“Az utánpótlás finanszírozásához eddigi kisebb, ugyanakkor nagyon fontos partnereink nyújtanak támogatást, hiszen évről évre nő a jégkorongozó gyerekek száma Győrben, így a 2015/16-os idényben a szuperminitől az ifjúsági korosztályig minden korcsoportunkat nevezzük a bajnokságba ? folytatta Horváth László. ? Ide tartozó hír az is, hogy stratégiai megállapodást kötöttünk Győr egyik színvonalas szakképző intézményével, a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégiummal. Ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy távolról is fogadjunk olyan játékosokat, akik az érettségi mellett középiskolai tanulmányaik végére a mai kor kihívásainak megfelelő szakmát is birtokolni szeretnének. A duális képzés mellett fontos szempont az is, hogy az iskola megfelelő kollégiummal rendelkezik.

A lehetőséggel élni kívánnak csíkszeredai játékosok is, akik serdülő és ifi kereteinket bővítik a következő idénytől. Újabb edző is érkezik hozzánk, aki a Bartalis József vezetőedző által irányított kiváló edzői gárdát erősíti majd. Nem célunk a székelyföldi játékosok elcsábítása, ugyanakkor azoknak a fiataloknak, akik Magyarországon kívánnak tovább fejlődni, jobb feltételeket és többet szeretnénk nyújtani, mint mások. Ezt a duális képzés és a magas színvonalú sportszakmai munka egyensúlyára építjük. Győr város szlogenjének akarunk megfelelni a jégkorongban is, amely szerint a jövő Győrben épül.”

Fentiek tehát azt jelentik, hogy 2017-től a téli, hideg hónapokban két szabvány méretű fedett pálya áll majd a Győri ETO HC rendelkezésére, amelyből az egyik helyére inline felületet fektetnek le a melegebb hónapokban. A két pályára nagy igény van Győrött, ugyanis a téli időszak leglátogatottabb sportlétesítménye, 30-35 ezer látogatóval. A két pálya lehetővé teszi a versenysport és a tömegsport igényeinek kielégítését. Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy egy harmadik pálya is üzemel, ami egy 14×28 méteres kispálya, amely ez évben egészen július 1-jéig működött, Bartalis István tábora után zárta a szezont. Ezen a jégfelületen elvileg egész évben tartható jég, júliusban csak a karbantartási munkák elvégzése miatt engedik le.

“A kispályás tapasztalataink egybeesnek a kanadai ajánlásokkal, melyek szerint a kispályák ? azaz a telefonfülke-pályák, ahogyan ők nevezik ? létjogosultsága vitathatatlan. A redukált jégfelület a technikai elemek gyakorlására kiválóan alkalmas, sőt, egyes taktikai elemek gyakorlására is megfelel. A mini, szupermini korosztály esetében ez fokozottan igaz. Ugyancsak lehetőséget biztosít az egyéni, felzárkóztató tréningekre, amelyeket edzőink is szívesen alkalmaznak.”

gyor kispalya (1)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum