Hivatalosan is terjeszkedésbe fogott az NHL

   

Két év múlva NHL-csapat költözhet a Videotron Arénába. Kihirdették a pályázati anyagokat és feltételeket, a jelentkezőket a 2017/18-as szezonra várják. Már a pályázati anyag leadása is egymillió dollárba kerül.

Ezzel akarják kiszűrni a félig komoly vagy teljesen komolytalan pályázókat. A számos feltétel közül a három legfontosabb: megfelelő piac és érdeklődés, NHL-kompatibilis aréna megléte és kellő anyagi bázis ahhoz, hogy a csatlakozási díjat kifizessék. Ez utóbbi várhatóan 500 millió dollár felett lesz, egyesek nem zárják ki a 800 millió dolláros összeget sem. Utoljára 2000-ben, vagyis 15 éve bővült az NHL, a liga üzleti értékének emelkedését jól mutatja, hogy a Minnesota Wildnak és a Columbus Blue Jacketsnek akkor mindössze 80 millió dollárjába került, hogy ők legyenek a 29. és 30. csapat.

bettman

A jelentkezők közül Las Vegas áll a legjobban, róluk számtalanszor írtunk már, legutóbb itt. Mellettük még Quebec Cityben állt teljesen össze egy befektetői kör, amely minden követ megmozgat, hogy visszavigye a városba az NHL-t. Ezt a csoportot a Quebecor nevű, igen sikeres kommunikációs cég vezeti, amely tavaly kapta meg 12 évre az NHL francia nyelvű közvetítési jogait a tulajdonában álló TVA Sports cégen keresztül. A magyar fülnek mindenképpen barátságosan hangzó Videotron Arenában 18 ezernél is több szurkoló fér majd el, minden igényt ki tud elégíteni, az átadást idén szeptemberre tervezik, az üzemeltetési jogokat szintén a Quebecor csoport birtokolja mintegy 25 évre. A Quebecor már június végén, a bővítési folyamat elindításának első bejelentésekor jelezte, hogy mindenképpen jelentkeznek majd. A Quebec Nordiques 1972-79 között az NHL riválisának induló World Hockey Associationben indult, majd 1979-től egészen 1995-ig az NHL-ben szerepelt. Ezt követően költözött el a franchise Denverbe és lett Colorado Avalanche.

Vidéotron Arena Quebec

Ebben a két városban tehát együtt van a megfelelő befektetői kör, épülnek az arénák és van kellő számú elkötelezett szurkoló is. A többi jelentkezőnél e három feltétel legalább egyike nem adott. Közülük Seattle tűnik a legkomolyabbnak, de ott még az aréna helye sincs meg, ami igen valószerűtlenné teszi a 2017-es indulást. Szintén felmerült egy második torontói csapat indulásának lehetősége, ehhez azonban feltehetően a Maple Leafsnek is lesz egy-két szava, amely súlyosabban fog latba esni még a több százmillió dolláros csatlakozási díjnál is. Ettől függetlenül a piac mérete mindenképpen indokolja a jelentkezést. Mellettük még felmerült Portland, Milwaukee és Kansas City neve is, esetükben az egymillió dolláros pályázati díj mindenképpen megmutatja majd a szándékok komolyságát. A pályázatok leadásának határideje június 20.

quebec_nordiques

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum