Életemben a legnagyobb dolog történik most velem

 

Vértes Nátán, a Fehérvár 15 éves játékosa péntekig indulási jogot kíván szerezni a 2016-is ifjúsági téli olimpiára Vierumakiban

Milyen célt tűzött ki maga elé Finnországban?

Egyértelműen az a célom, a 2016-is ifjúsági téli olimpia résztvevőjeként szeretnék hazatérni. Minden megméretésre nyerni megyek. Mindenképp szeretnék továbbjutó helyen végezni, hogy méltón képviseljem Magyarországot, a magyar jégkorongot, a Fehérvárt és szerepelhessek az olimpián Norvégiában. Ehhez az első 15-ben kell lennem.

Hogyan készült fel a versenyre?

Kiss Dáviddal Fehérváron készültünk a Skills Challenge-re, rengeteg mindenben, szárazon, fizikálisan és a jégen is segített abban, hogy tökéletesítsem a feladatok kivitelezését, és a lehető leggyorsabban, legpontosabban sikerüljenek a végrehajtások.

Az utóbbi néhány hétben pedig Marton Tiborral  edzettünk a Kisstadionban, mert ott volt jég. Begyakoroltuk a feladatokat, hogy csukott szemmel is sikerüljenek. Pontosított, hogyan korcsolyázzak a kanyarban, így másodperceket faragtunk az időmből. A szlalom és a pillangó a kedvenc feladatom. Jó hangulatban telt a felkészülés, sokat nevettünk, becenevet is kaptam tőle.

Vertes Natan AVS U16

De nem hagyhatom ki a felsorolásból nevelőedzőmet, Kercsó Árpádot, sőt őt emelem ki a legmagasabban, hiszen 6 éves korom óta hisz bennem, és kiskorom óta foglalkozik velem, minden edzésen nagyon odafigyel a koritechnikámra, a bottechnikámra, külön a pontos lövéseimre. Neki köszönhetem, hogy sikerült megnyernem a hazai selejtezőt.

Dr. Fischer Miklos, az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sportpszichológusa, tanácsait alkalmazom a nehéz pillanatokban, hogy ne menjen a teljesítményem kárára az izgulás, ő is évek óta foglalkozik velem, sokat köszönhetek neki.

Fekti István, az akadémia sportigazgatója mondta nekem viccesen, hogy reméli, nem okozok neki csalódást azzal, hogy idén sem fehérvári utazik, mert Erdély Csaninak négy évvel ezelőtt nem sikerült megnyernie a magyar selejtezőt. Szerencsére ezúttal a Fehérvárt is képviselhetem, Csani is biztatott az indulás előtt.

Az első két napon hogyan mentek a dolgok?

Vasárnap egy gyors kört mértek és a pontos lövést. Nagyon jól sikerült mindkettő szerencsére. Az ázsiaiak nagyon gyorsak, külön örülök annak, hogy egy hongkongi srácot sikerült lekoriznom. Hétfőn is nagyon jól alakultak a dolgok, de most még nem élesben mennek a feladatok.

Mennyire fontos ez a verseny pályafutásában?

Életemben a legnagyobb dolog történik most velem. Ha kijutnék Lillehammerbe, az mindenképp pályafutásom eddigi legszebb eredménye lenne.

Vertes Natan AVS U16_2

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum