A KHL és az NHL továbbra sem tudott megegyezni

 

A szerződéssel rendelkező játékosok transzfere ügyében nem jutottak közös nevezőre a felek.

Minderről Chris Johnston számolt be a Sportsnet hasábjain. A két liga nemrégiben kezdett tárgyalásokba, hogy a jelenlegi minimális feltételeket szabályozó egyezség helyére egy átfogóbb megállapodást hozzanak tető alá. Az NHL a legnagyobb európai szövetségek mindegyikével rendelkezik ilyennel. Mivel azonban nem tudtak megállapodni, így a jelenlegit hosszabbították meg 2016 júniusáig. Ez pusztán annyit rögzít, hogy a két liga tiszteletben tartja a másik élő szerződéseit a játékosokkal. A kivásárlás feltételeiről és benne elsősorban is a kártérítések összegéről továbbra sem tudtak közös nevezőre jutni. Így a szerződéssel rendelkező KHL-es játékosok még legalább egy évig nem mehetnek Észak-Amerikába.

daly

Bettman ligaelnök első számú helyettese, Bill Daly (képünkön) a Sportsnetnek elmondta, hogy alapvetően azért nem sikerült egyezségre jutni, mert a jelenlegi körülmények között a KHL-nek egyáltalán nem érdeke semmi ilyesféle szabályozás. A KHL elnöke, Dmitrij Csernisenko nyilatkozatot tett közzé: “Az elmúlt években számtalan tisztázatlan részlet merült fel a KHL és az NHL viszonyával kapcsolatban. Még meg kell találnunk azt a kompromisszumot, amely a mi ligánknak is a legjobb. Tovább folytatjuk a munkát ennek érdekében, kitartóan dolgozunk azért, hogy barátainkkal az Atlanti-óceán másik partján sokkal magasabb szintű együttműködésre legyünk képesek.”

Érdemes megjegyezni, hogy egyrészt a KHL igencsak megérezte az orosz gazdaság megtorpanását, másrészt az NHL-es csapatok is újra igen nagy érdeklődést mutatnak az orosz játékosok iránt. Az idei drafton nem kevesebb mint 17 játékost választottak Oroszországból, 2004 óta nem volt ilyen magas ez a szám. A KHL pedig joggal tart attól, hogy a két folyamat együttes eredményeként legjobb játékosaikat egyszerűen lerabolják. Más kérdés, hogy ez előbb-utóbb így is, úgy is bekövetkezik, egy transzfermegállapodással pedig legalább pénzt kaphatnának a hokisaikért.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum