Több nagy szerződés az NHL-ben

   

Aláírt Saad, O’Reilly és a McDavid is.

A szabadügynök-piac második napja csendesen telt, semmilyen nagy volumenű csere vagy szerződés nem rengette meg az NHL-t. Az első után azonban a harmadik napon ismét beindultak az események, több tízmilliós üzletek köttettek a játékosok és a csapatok között.

A legzsírosabb szerződést a Buffalo kínálta, Ryan O’Reilly számára. A Coloradótól a napokban megszerzett center 7 éves, 52,5 millió dollárost szerződést kapott, ami éves bontásban átlagban 7,5 milliót jelent. A szerződés legköltségesebb része az első három év lesz, amikor O’Reilly 11, 9 és 8,5 milliót kap majd kézhez. A Sabres bérkerete az új szerződéssel 54,8 millió dollár, ez kétmillióval több a minimum küszöbnél. Tehát még közel 18 milliós hely áll rendelkezésre, lehet még erősíteni a csapatot.

A bajnok Chicago játékosa, Brandon Saad egy megaüzlet keretében került Columbusba, ahol két nap alatt megegyezett a vezetőkkel. Ennek eredményeképpen egy 6 éves, 36 millió dollárt érő kontraktust szignózott a 22 éves játékos. A Blue Jacketsnél hasonló a helyzet, mint Buffalóban, Saad szerződtetésével is még maradt hely a sapka alatt. 65,4 milliónál jár a Columbus, minden kulcsjátékosa szerződéssel bír, csak a Matt Calvert (RFA), Jack Skille (UFA) kettőssel nem egyezett még meg a vezetőség.

Az idei draft legelső választottja a megváltóként várt Connor McDavid is aláírta első szerződését az Edmontonnal. A 18 éves center hároméves, úgynevezett entry-level kontraktust kötött a csapatával, évi 925 000 dollár értékben. A szerződés azonban tartalmaz bónuszokat McDavid számára, ha ezeket maximálisan teljesíti, akkor ez az összeg felkúszhat 3,775 millió dollárra évenként.

cmd oilers

A nap utolsó fontosabb szerződése Joel Ward és a San Jose között jött létre. A volt Capitals szélső három évre kötelezte el magát a kaliforniai klubnál évi 3,25 millió dollár ellenében. Ward lépése teljesen várható és logikus volt azután, hogy a Washington megszerezte TJ Oshie és Justin Williams játékjogát. A 34 éves szélső az elmúlt szezonban gyakran tűnt fel az első sorban Ovecskin mellett, ahol 19 gólt gereblyézett össze, ám a két érkező játékos mellett minden bizonnyal visszaszorult volna a harmadik sorba, ami lényegesen kevesebb jégidővel jár, ezt pedig nem akarta.

Érdemes megnézni, kik azok a játékosok, akik elérhetőek még a piacon. Az alábbi linkre kattintva megtekinthető mindez.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum