Az Oilers, Red Wings, Flames az átigazolási piac első napjának nyertese

 

A Boston pedig továbbra is vesztes szériában van. Szerdán nyílt meg a játékospiac az NHL-ben, mozgalmas napon vagyunk túl, több nagy név is új csapatba került, sorba vesszük a legfontosabb eseményeket.

Ahogy már beszámoltunk róla a legnagyobb horderejű üzletet a Pittsburgh és a Toronto kötötte. A Leafs elit szélsője Phil Kessel egy hat játékost és több draftjogot megmozgató üzlet részeként öltözik Pingvin mezbe. A Toronto főleg kiegészítő embereket igazolt, így joggal foglalkoztatja a szurkolókat, hogyan lesz playoff ezzel a kerettel. A hátvédsorba érkezett Matt Hunwick, előre pedig Marc Arcobello és PA Parenteau. Az olasz felmenőkkel rendelkező szélső tavaly négy csapatban is megfordult, míg a 32 éves Parentau jobb szezonjában 20 góllal és közel 70 ponttal zárt.

Kezdjük a sort az új csapatot építő Edmontonnal, amely alaposan megerősítette keretét. A piacról megszerezte Andrej Sekerát, akinek hat évre 33 milliót fog fizetni. Továbbá jött Lauri Korpikoski, Mark Letestu és egy csere keretében a legkeresettebb kapus, Cam Talbot, akire kezdőként számítanak majd. Nyugaton maradva folytassuk a sort a Calgaryval, amely nagyot robbantott és rögtön elköltött 13 milliót három játékosra. Még egy évig magánál tartja Karri Ramót, akinek 3,8 milliót fizet. A napokban a Bostontól megszerzett Dougie Hamiltonnal hat éves kontraktust kötött, évi 5,75 millióért. Végezetül a piac egyik legjobb jobbszélsőjét csábította magához az ex-winnipegi Frolik személyében, akinek öt szezonra összesen 21,5 milliót fizet majd.

Nem sokkal maradt el a Flames mögött az Avs, amely két játékosra tapsolt el valamivel több mint 9 millió dollárt. Carl Soderberg öt éven keresztül kap majd 4,75 milliót míg Francois Beauchemin 4,5 milliót keres majd három éven át. A Colorado csoportriválisa pontosan ugyanennyit fizet majd Antti Nieminek, aki San Joséból tette át a székhelyét Dallasba. Kicsit érthetetlen a texasi alakulat lépése, hiszen jelen pillanatban van két 31 éves finn kapusa Niemi és Lehtonen személyében, akik összesen több mint tíz milliót tehetnek zsebre a következő három évben, ez pedig több mint luxus kategória. A Niemi helyén felszabaduló pénzt természetesen rögtön elköltötte a Sharks mégpedig Paul Martinra, akinek a következő négy évben majdnem egy húszast fizet. Egy 34 éves bekk esetében ez szintén nem tűnik egy logikus lépésnek.

A friss bajnok Antoine Vermette Chicagóból visszatért egykori csapatához, az Arizonához. A Coyotes két évre 7,5 milliót fizet majd a régi-új centerének. A bajnokcsapatról már megírtuk, hogy egy megaüzlet keretében megváltak Brandon Saadtól, akiért lényegében Artyom Anyiszimovot kapták. A tegnapi napon az orosz center pedig alá is írt a Hawkshoz öt évre 22,75 millió dollárért. A Chicagónak még egy veszteséget el kellett könyvelni a tegnapi napon. Brad Richards egyéves szerződést kötött a Detroittal hárommillós értékben. A 35 éves center bebizonyította, hogy lehet még rá építeni és minden bizonnyal nagyon sok terhet fog levenni a sérüléssel bajlódó Zetterberg, Dacjuk páros válláról. Az egyetlen kérdés vele kapcsolatban, hogy hányas számú mezben fog jégre lépni, mert a #19-es bevonták, a #91-est pedig Fjodorov eligazolása óta nem osztották ki az autóvárosban.

NHL: Washington Capitals at Detroit Red Wings

A Red Wings legnagyobb fogása azonban nem ő volt, hanem a Capitals volt játékosa, Mike Green. A pirosból pirosba öltöző bekk három évre írt alá, szezononként hatmillióért. Greennel kapcsolatban érdekes megjegyezni, hogy a fővárosiak 2004. február 24-én elcserélték Robert Langot a detroiti Tomás Fleischmannért, valamint a Red Wings első körös választási jogáért és éppen ezzel a cédulával húzták később Greent. A kör gyakorlatilag így bezárult. Természetesen a fővárosiak sem tétlenkedtek és a Green által felszabadult pénzből megszerezték a háromszoros bajnok Justin Williamst, akinek két évre hat és fél milliót fizetnek majd.

Keleten mindenkit és leginkább a Boston szurkolókat az foglalkoztatta, hogy a Bruins frissen kinevezett menedzsere hogyan kompenzálja az elbaltázott cseréket. Nos kijelenthetjük, hogy nem nagyon sikerült neki, sőt rátett még egy lapáttal. A piacról megszerezte a tehetséges Matt Beleskeyt, de alaposan túlfizette hiszen öt évre 19 milliót utal majd neki. Megszerezte a favágó Zac Rinaldót egy harmadik és Martin Jones kapust egy első körös draftjogért. Utóbbi nem rossz, bizonyított is Quick mögött Los Angelesben, de egy első körös cédula borzasztóan sok egy olyan hálóőrért, akire Rask mögött ugyanilyen sors vár. Végül elpasszolta a Reilly Smith, Marc Savard párost Floridába Jimmy Hayes jogaiért cserébe. Ez elsőre nem néz ki rossznak, de alaposan megvizsgálva a Panthers járt jobban. A Bruins ugyan megszabadul Savard szerződésétől, de ennek igazából nincs jelentősége, hiszen a center három éve sérültlistán van és a fizetése nem számít bele a keretbe. Smith valamivel több mint hárommilliót vesz fel a következő két évben, így mondhatnánk, hogy csökkentett a fizetéseken Sweeney, de Hayest még alá kell íratni, hiszen RFA-státuszban van és amilyen kiugró szezonja volt, aligha fogja elfogadni a kötelezően járó minimális emelést. Legrosszabb esetben nem tartja a mások által kínált ajánlatot, Hayest elviszik és begyűjti az érte járó kompenzációkat.

Az első nap legfontosabb eseményei tehát ezek voltak. Az aláírt játékosok listáját ide kattintva lehet elérni, a még piacon lévők itt találhatóak, a lezajlott cseréket pedig itt lehet megtalálni.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum