Elkelt az első kínai játékos a drafton

 

Andong Szong játékjogát az Islanders foglalta le. Szombaton lezajlott a draft második napja, a teljes listát itt találják.

A börze hatodik köre új fejezetet nyitott az NHL történelmében. A 172. helyen a Szigetlakók Szongot választották, aki ezzel első kínai születésű játékosa lett a ligának. A védőként és csatárként is bevethető 18 éves hokis az USHS-ben szereplő (United South High School) Lawrence Academy játékosa és a kínai U18-as válogatott csapatkapitánya. Jó néhány éve a tengerentúlon jégkorongozik.

Hogy Szongot éppen az Islanders választotta, nem meglepetés. A csapat tulajdonosa ugyanis az a Charles B. Wang, aki szintén kínai és az Ice Hockey Project Hope nevű alapítvány elnöke, amely fiatal jégkorongjátékosokat támogat. A 18 éves fiatalember kiválasztásával az Islanders minden bizonnyal nemcsak egy remek játékost szerzett, de egy új, eddig még ki nem használt piacot nyitott meg. A kínai állami televízió, a CCTV egy külön stábot küldött a draftra és Szong nyomába, hogy a világ legnépesebb országában senki se maradjon le a történelmi eseményről.

Kínában több mint 2,5 millió ember követte figyelemmel a draftot és Szong kiválasztását, amit kitörő lelkesedéssel fogadtak odahaza. Senkinek se legyen kétsége afelől, hogy az Islanders mezek, pólók, sálak, sapkák és egyéb relikviák eladása ugrásszerűen meg fog nőni a távol-keleti országban. Más kérdés, hogy Szong bemutatkozhat-e valaha az NHL-ben, vagy ha igen, mikor.

Szong furcsa módon ismerkedett meg a Kínában nem éppen legnépszerűbb sportággal. Hatéves korában az édesanyja keresett számára valamilyen sportolási lehetőséget, így kerültek kapcsolatba a hokival. A kisfiú olyan tehetséges volt, hogy négy évvel később Kanadába költöztek, később New Jersey-be, ahol a Lawrenceville School játékosa lett.

Két ifjúsági világbajnokságon játszott Kína színeiben, és az ötödosztályú vb-n 10 meccs alatt 0 gólt és 2 gólpasszt írtak a neve mellé.

2015 NHL Draft - Portraits

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum