Stamkos hosszabbítása a legsürgetőbb feladat Tampában

 

Ezt a Lightning általános igazgatója, Steve Yzerman nyilatkozta a Tampa By Timesnak. A Stanley Kupa döntőjébe jutott csapat kapitányát szerződése még egy évig köti a Tampához. A pletykák szerint szülővárosából, Torontóból Mike Babcock is csábítja.

“Már szeptemberben azt mondtuk, hogy megvárjuk a szezon végét és nyélbe ütjük az üzletet és továbbra is ez a szándékom ? mondta Yzerman. ? Jó csapatunk van, amelynek ő a kapitánya, hosszútávú szerződést akarunk vele kötni. Ez a nyár első számú feladata”

A 25 éves Stamkos a következő szezonban kezdi meg utolsó, ötödik évét kitölteni összesen 37,5 millió szerződéséből. A 2015/16-os szezonra ebből nem kevesebb, mint 7,5 millió dollár jut. Stamkos nem aggódik túlzottan a hosszabbítás miatt: “Mindig azt mondtam, hogy kupát akarok nyerni ezzel a csapattal. Idén jó szezont futottunk. Hamarosan beszélni fogunk, hogy a következő napokban vagy hetekben, azt még nem tudom. De remélhetően összeütünk valamit nagyon rövid időn belül.” Jonathan Toews után tehát Yzermannel lesz még egy nagyon fontos kézfogása a kiváló kanadai csatárnak.

stamkos

A média szerint mindez azt jelenti, hogy akár már július elseje előtt aláírhatják a hosszabbítást. A Tampánál sok kérdőjel ezen kívül nem maradt, Brenden Morrow és Mike Angelidis csatárok válnak szabadon igazolhatóvá a nyáron, öt játékos pedig ? köztük Vladiszlav Namesztnyikov és Andrej Sustr ? RFA státusba lép, vagyis korlátozottan igazolhatóvá válik. A keret sokra hivatott, jól célzott további erősítésekkel évekig versenyben lehet még. Ehhez azonban mindenképpen szükség van az alapszakaszban második legtöbb gólt szerző csapatkapitányra, akit a kanadai média máris hírbe hozott az újjáépülő Torontóval, hiszen Stamkos ott született.

Ez lesz a center első nyara lábtörése után, amikor teljes értékű fizikai felkészülést végezhet. Mint a Tampa Bay Timesnak elmondta, a napokban készítettek egy röntgen felvételt, amelyből kiderült, hogy minden a legnagyobb rendben van: “Nagyon jól néz ki. Nem tudom, hogy valaha lesz-e még ugyanolyan érzés korcsolyázni, mint a törés előtt, de egyáltalán nem akadályozott semmiben. A mentális akadályok leküzdése volt a legnehezebb. A legfontosabb, hogy két év után ismét újra teljes értékű edzésmunkát végezhetek.”

stamkos

Az alapszakaszban 43 gólig jutó Stamkos a rájátszás 26 meccsén 11 gólt és 7 asszisztot szerzett, a döntőben góltalan maradt, de Yzerman teljesen elégedett a teljesítményével: “Kapitányként mindent megtett, amit kértünk tőle. A csapat érdekeit mindig a sajátjai elé helyezte, voltak sérülései, de mindvégig keményen játszott, mindent megtett. Félelmetesen jó vezére a csapatnak, nagyon önzetlen, hatalmas része van abban, hogy eljutottunk a döntő hatodik meccséig.” Erről a fiatal csapattársak tudnának a legtöbbet mesélni, Palat, Johnson, Kucserov, Drouin, akiknek közel sem volt annyira vészes az átállás az NHL-be Stamkos-szal, mint lehetett volna nélküle. Ez a csapat egyre jobb lesz, jövőre Drouinból lehet teljes értékű játékos és Cooper mester is egyre több tapasztalatot gyűjt a legmagasabb szinten is. Mindennek azonban csak akkor van értelme, ha Stamkos marad. Ezért egyesek még azt sem zárják ki, hogy ő lehet az első játékos, aki megkeresi az évi 12 millió dollárt.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum