Miskolc Jesenicével verseng a Kontinentális Kupa-rendezésért

   

Megoldható, de nagyon nehéz feladatot kaphat a Miskolc a selejtezőben. Elkészült a Kontinentális Kupa előzetes csoportbeosztása. Ez lesz a tárgyalási alap a szombati, budapesti egyeztetésre.

A jelenlegi javaslat szerint a magyar részt vevő, a Miskolci Jegesmedvék nehéz, de szép feladat előtt áll. Két óriásölő alakulat kerül össze a miskolciak csoportjában, ugyanis a magyar bajnok és kupagyőztes a szlovén bajnok Jesenicével találkozhat. Mindketten EBEL-csapatot győztek le az előző szezonban, a Jesenice a bajnoki címért az Olimpija Ljubljanát, a Miskolc a Magyar Kupáért a Fehérvárt. A csoport harmadik tagja igazi sötét ló, a lett bajnok Mogo Riga. Náluk sosem lehet tudni, milyen erősségű kerettel érkeznek. Ha az egy évvel ezelőtti tapasztalatokból indulunk ki, akkor a lett bajnok mindenkit le tud győzni és mindenkitől ki tud kapni. A csoport tervezett negyedik tagja, a spanyol bajnok HC Jaca alighanem csak a tisztes helytállásért játszik majd. A csoport rendezésére két jelentkező van, a Miskolc mellett a Jesenice lehet házigazdája a meccseknek. A háromnapos eseményre október 23?25. között kerül sor. Változás még elképzelhető.

A lengyel bajnok Tychy is hasonló kaliberű feladattal kell megbirkózzon. Ellenfelei közül kettő ismert, a brit bajnok Coventry Blaze és a román bajnok Dunarea Galati. A csoport negyedik tagja az első kör győztese lesz, ott a Partizan Beograd, a CSZKA Szófia, az izraeli Rishon Devils és a török bajnok Zeytinburnu Istanbul küzd majd.

Ha a Miskolc továbbmenne a második körből, akkor Galaniszék harmadszor is legyőzhetik majd a dán bajnokot, hiszen a Herning Blue Fox, a kazah Jertisz Pavlodar és az olasz Asiago vár e csoport győztesére, óriási dolog lenne a miskolciak számára egy ilyen erősségű csoportban játszani. A másik ágon a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk, a francia Rouen és az ukrán HC Kremencsug mellé kerülhet a minden bizonnyal brit vagy lengyel továbbjutó.

A döntőre 2016. január 8. és 10. között kerül majd sor, oda a harmadik kör csoportjaiból a két-két legjobb jut be. A végső győztes egy év múlva CHL-induló lehet.

Mindez tehát még csak tervezet, véglegeset a szombati, budapesti tanácskozás után lehet mondani.

MISNZA F4

Fotó: Bán Olivér

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum