Arizonában a helyzet változatlan

 

Azonban ha a csapat elveszti a jogi csatát az önkormányzattal szemben, akkor megfontolja a költözés gondolatát.

Kedden újabb ülést tartott Glendale városának vezetése, amelyen az aréna üzemeltetésével kapcsolatos szerződés felmondása volt a téma és amelyen a csapat képviselői is részt vettek. Az összejövetel teljesen eredménytelenül zárult, mindkét fél elismételte korábbi álláspontját. A városvezetők elmondták, továbbra is szeretnének NHL-es csapatot a városban, de új, mindkét fél számára előnyös szerződést szeretnének kötni.

A csapat tulajdonosai kitartottak amellett, hogy érvényes szerződésük van, az abban leírtaktól nem kívánnak eltérni. A város döntése ellen halasztó hatályt kértek és kaptak a bíróságtól, egyúttal 200 millió dolláros kártérítési pert indítottak az önkormányzat ellen.

Anaheim Ducks v Arizona Coyotes

Az eljárás következő fontos dátuma június 29. lesz, ekkor lesz majd a meghallgatás. Rick Westhead, a TSN szakírója megbízható forrásokból úgy értesült, hogy ha a csapat elveszti a pert, akkor át fogja tekinteni a költözés lehetséges célpontjait. Ez azonban nem lesz olcsó mulatság, a költözés után ugyanis komoly díjat kell fizetni a többi csapat tulajdonosának. Ennek összege természetesen függne a leendő célterület piaci értékétől.

És itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol igazából egyik félnek sem éri meg a mostani hercehurca. Glendale városának ugyan valóban évi 15 millió dollárjából kerül az NHL-es csapat fenntartása, de ennek fele visszajön a bevételekből, ez a részarány pedig kis kreativitással tovább növelhető. Az NHL nagyon elégedett a phoenixi piaccal, nem véletlenül ragaszkodnak a helyszínhez. A csapatnak pedig ennek tükrében alaposan bele kellene nyúlnia a zsebébe, hogy kipengesse a költözés már említett díját.

Jogi szakértők azonban egyöntetűen azon az állásponton vannak, hogy hacsak nincs a város birtokában valami nagyon meggyőző bizonyíték arra nézvést, hogy Craig Tindall, a város korábbi jogásza komolyan összejátszott a csapattal és későbbi munkáltatójával, akkor ezt a pert a Coyotes aligha veszítheti el. Ebben az esetben pedig nem csak évi 15 millió, de egyszeri kétszázmillió dollár is ütheti majd a tulajdonosok markát kártérítésként. Ebben az esetben pedig a városvezetésnek nem nagyon lesz más választása, mint a lemondás benyújtása.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum