Arizonában a helyzet változatlan

 

Azonban ha a csapat elveszti a jogi csatát az önkormányzattal szemben, akkor megfontolja a költözés gondolatát.

Kedden újabb ülést tartott Glendale városának vezetése, amelyen az aréna üzemeltetésével kapcsolatos szerződés felmondása volt a téma és amelyen a csapat képviselői is részt vettek. Az összejövetel teljesen eredménytelenül zárult, mindkét fél elismételte korábbi álláspontját. A városvezetők elmondták, továbbra is szeretnének NHL-es csapatot a városban, de új, mindkét fél számára előnyös szerződést szeretnének kötni.

A csapat tulajdonosai kitartottak amellett, hogy érvényes szerződésük van, az abban leírtaktól nem kívánnak eltérni. A város döntése ellen halasztó hatályt kértek és kaptak a bíróságtól, egyúttal 200 millió dolláros kártérítési pert indítottak az önkormányzat ellen.

Anaheim Ducks v Arizona Coyotes

Az eljárás következő fontos dátuma június 29. lesz, ekkor lesz majd a meghallgatás. Rick Westhead, a TSN szakírója megbízható forrásokból úgy értesült, hogy ha a csapat elveszti a pert, akkor át fogja tekinteni a költözés lehetséges célpontjait. Ez azonban nem lesz olcsó mulatság, a költözés után ugyanis komoly díjat kell fizetni a többi csapat tulajdonosának. Ennek összege természetesen függne a leendő célterület piaci értékétől.

És itt elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol igazából egyik félnek sem éri meg a mostani hercehurca. Glendale városának ugyan valóban évi 15 millió dollárjából kerül az NHL-es csapat fenntartása, de ennek fele visszajön a bevételekből, ez a részarány pedig kis kreativitással tovább növelhető. Az NHL nagyon elégedett a phoenixi piaccal, nem véletlenül ragaszkodnak a helyszínhez. A csapatnak pedig ennek tükrében alaposan bele kellene nyúlnia a zsebébe, hogy kipengesse a költözés már említett díját.

Jogi szakértők azonban egyöntetűen azon az állásponton vannak, hogy hacsak nincs a város birtokában valami nagyon meggyőző bizonyíték arra nézvést, hogy Craig Tindall, a város korábbi jogásza komolyan összejátszott a csapattal és későbbi munkáltatójával, akkor ezt a pert a Coyotes aligha veszítheti el. Ebben az esetben pedig nem csak évi 15 millió, de egyszeri kétszázmillió dollár is ütheti majd a tulajdonosok markát kártérítésként. Ebben az esetben pedig a városvezetésnek nem nagyon lesz más választása, mint a lemondás benyújtása.

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS