Kecskeméti Áront a Casper Coyotes szerződtette

 

A Zalai Titánok kapusedzője egy Tier II-es amerikai juniorligában, a WSHL-ben folytatja pályafutását.

A 22 éves tréner a Casper Coyotesnál kapott egyéves szerződést. Abban a ligában folytatja munkáját, ahol Vay Ádám is véd két éve, és a 2013/14-es szezont Nagy Krisztián is itt fejezte be.

“Nagyon megtisztelő számomra ez a lehetőség, de egyben nagy kihívásba megyek bele, szeretném megragadni az alkalmat ? mondta a korábban Dunaújvárosban védő Kecskeméti Áron a Jégkorongblognak. ? Wágner Ádám munkálatainak és segítségének hála jött ez a lehetőség, és a kiválasztás során meggyőztem a Coyotest arról, hogy velem kössenek szerződést. Magasan van a léc, az elődöm magasabb szinten is dolgozott, az NAHL-ben és a USHL-ben is volt kapusedző.

Nagy lehetőséghez jutottam, amit viszont mégis sajnálok, hogy egy remek helyet kell itt hagynom Magyarországon, bármennyi időre is. Nagyon sokat köszönhetek a zalaegerszegi jégkorongnak, hiszen tulajdonképpen ez a klub nevelt ki a kapusedzői munkára és adta meg napról napra a lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy már az amerikai túra lehetőségéig sem jutottam volna el, ha nem dolgozhattam volna napról napra olyan profi szakemberekkel, akik a Zalai Titánok edzői stábját teszik ki.

kecskemeti casper

Az amerikai klubomról tudni kell, hogy most kezd bele a második szezonjába a WSHL-ben, ami bár nem a top juniorligák egyike, de egyáltalán nem képvisel rossz játékerőt, nem régen kapta meg a Tier II-s besorolást.

Több jelölt közül esett rám a csapat választása, egy hosszabb, többállomásos kiválasztó procedúra végén. Nem volt nehéz dolgom, hiszen bár magasan nem én rendelkezem a legnagyobb kapus múlttal magyar viszonylatban, de kapusként és már edzőként is a szakma hazai legkiválóbbjaival dolgozhattam, gondolok itt Farkas Tamásra, Várady Csabára, vagy éppen Vedres Mátyásra, edzőként pedig Gary Clark oldalán tudtam rengeteget tanulni.

Ha minden jól megy, július végén utazom, és akkor bele is kezdek a munkába, remélem, minél több sikerrel és maga színvonalon tudom kéviselni Amerikában a magyar jégkorongsportot.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum