Kormányhatározatba foglalták a fehérvári csarnokot

 

Egy lépéssel közelebb kerültünk az A pályához, az ígéretek után megszületett az első konkrétum a székesfehérvári multiarénáról.

A pénteki Magyar Közlönyben olvasható, hogy “a Kormány a  Megállapodásban foglaltak eredményes kormányzati végrehajtása érdekében felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, a nemzetgazdasági minisztert, az emberi erőforrások miniszterét és a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy tegyenek javaslatot a Kormány részére egy Székesfehérváron megvalósítandó új multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok tervei elkészítésének támogatására.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter, nemzetgazdasági miniszter, emberi erőforrások minisztere, Miniszterelnökséget vezető miniszter.”

A határidő viszonylag szoros, “azonnal” megjelölésű, a határozatot Orbán Viktor s. k., miniszterelnök jegyzi.

Orban Volanmez

Az 1383/2015. (VI. 12.) Kormányhatározat Magyarország Kormánya és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata között május 26-án kötött együttműködési megállapodás végrehajtásával összefüggő feladatokat foglalja össze.

2013. év végi hír szerint az önkormányzat kijelölte az aréna helyét, és a földvásárlást is megkezdte. Ha azóta nem változott a szándék, akkor itt kezdődhet az építkezés talán 2016-ban:

Cimkék: , , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS