Az EBEL-csapat játszhat a MOL Ligában is

   

Döntés még nincs, de van rá esély, hogy nem korlátozzák a legjobb Fehérvár-játékosok szerepeltetését a magyar bázisú nemzetközi ligában.

Természetesen mindenkit a személyi kérdések érdekelnek a legjobban nyáron. A Fehérvár AV19 ráadásul két csapatot épít egyszerre, hiszen a 2015/16-os szezonban az EBEL mellett a MOL Ligában is indul a csapat, és a korábbi részvételektől eltérően ezúttal nem a futottak még kategóriába pozicionálja magát a csapat, ott is a rájátszásba kerülés a cél. Ocskay Gábor klubvezér a helyi médium aktuális cikkében elmondta, nem csak a C pályán folynak építkezési munkák, de az Ifj. Ocskay Gábor-jégcsarnokban is végeznek ráncfelvarrásokat.

Nagy Gergő szerződtetése és Kóger Dániel megtartása komoly kérdés a Fehérvárnál, mindkét csatárral tárgyalt Ocskay Gábor: Nagy Gergő “jó szezont futott a tengerentúlon, még vacillál, hogy visszatér az Egyesült Államokba, illetve jelezte, hogy vannak ajánlatai tőlünk nyugatabbra is. Ha elfogadja az ajánlatunkat, örömmel látjuk. Szeretnénk megtartani Kóger Dánielt is, aki jól zárta a klubszezont és nagyszerűen játszott Krakkóban is, bízom abban, hogy marad Fehérváron”.

4-5 kapus és 45 mezőnyjátékos alkotja majd a két fehérvári felnőttcsapat keretét. A cikk tanúsága szerint mindkét keretben lesznek kanadai csatárok és védők is. “Nagyon sok tehetségünk van, három, ütős sor mindenképpen kell, mindkét gárdában. Természetesen lesz átjárás, minden játékosunk nevezhető a két bajnokságba.”

Információink szerint ez a kérdés felmerült a legutóbbi MOL Liga-ülésen is, és bár a csapatok máshol és máskor is valóban egy minél erősebb MOL Liga mellett érveltek ? kiváltképp az Érsekújvár és a Miskolc ?, és az ülésen jelen lévő csapat képviselője sem tiltakozott ezen megoldás ellen, végleges döntés nem született az ügyben. Legutóbb, amikor a Fehérvár szerepelt a MOL Ligában, meg kellett neveznie 15 EBEL-játékost, ők nem játszhattak idehaza. A múlt héten a versenyszabályzat tervezetét elfogadták a csapatok, jelenleg az az érvényes, de ezt még mindenképpen több ponton kell módosítani a rajtig. Ha az EBEL?MOL Liga közötti átjátszást nem szabályozzák a későbbiekben, akkor a jelenlegi szabály szerint mennek majd a dolgok, tehát szabadon nevezhető mindkét játékoskeret összes játékosa a MOL Liga-meccsekre (ez a kérdés ugyanis nem szabályozott, mert az utóbbi években nem fordult elő ilyen eset, illetve az Érsekújvár szlovákiai harmadosztálybeli indulása nem volt szabályzandó probléma). Érdekes és nehéz kérdés ez, aminek sok vetülete és vonzata van, nyilvánvaló, hogy megfelelő egyeztetés után mindenki számára elfogadható bölcs döntés születik majd. Egyelőre nincs információnk arról, hogy az MJSZ elnöksége, illetve szakmai vezetése meghozta-e már a jó döntést ebben a kérdésben, illetve hogy előtte esetleg meghallgatják-e a csapatok véleményét.

A Volán szakosztály-igazgatója nem sokat pihenhet, az előző évekhez képest tárgyalásdömping zajlik. “Érdekes a helyzet, minden magyar kulcsjátékosunknak lejárt a szerződése, ami biztos, Sarauer, Banham és Wehrs marad és természetesen szeretnénk hosszabbítani azokkal, akik a legutóbbi idényben húzták a szekeret. Lejárt a megállapodásunk Rajnával, Hetényivel, Szirányival, Kováccsal, Orbánnal, Benkkel, Sikorcinnal, Bartalissal, mindenkivel leülök és igyekszem megállapodni.”

Emellett pedig nem kis teher, hogy a lassan egy éve várt nagy szponzor bejelentése még nem aktuális, az anyagi gond nem a múlté, a prémiumokkal még tartozik a csapatvezetés, de van rá esély, hogy júniusban ezt letudják a vezetők. Székesfehérvár önkormányzata ismét sokat segíthet ebben a kérdésben.

Ocskay Gabor 3

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Játékosmozgások Fehérváron a 2015/16-os szezon előtt:

Csak a publikus információkat tüntettük fel a táblázatban. Tárgyalási időszakban csak a már aláírt szerződések után nyilatkoznak a csapatok, pletykákkal pedig továbbra sem foglalkozunk. Az alábbi gyűjtés folyamatosan frissül. A maradt, érkezett, távozott mezőbe csak a klubok által megerősített információk kerültek.

A Fehérvár AV19 hokicsapat csapatfotózása.

Maradt:
Frank Banham
Andrew Sarauer
Kevin Wehrs

Tárgyalás alatt:
Nagy Gergő
Vas Márton

Érkezett:

Távozott:
Christian Engstrand (SWE) (Blues, FIN-1.)
Michael Boivin (CAN)
Johan Ejdepalm (SWE)
Brandon Marino (USA)
Magosi Bálint (Briancon, FRA-1.)
Nemes Benjámin (UTE)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum