A Manchester Monarchs az AHL bajnoka

 

A Los Angeles Kings farmcsapata ötmeccses fináléban múlta felül a Utica Comets csapatát. A 18 éves Adrian Kempe, Hári János csapattársa volt a szezon legnagyobb részében, a döntő egyik hőse lett.

Az AHL döntője az NHL-éhez nagyon hasonlóan szorosan alakult, ám a végén a Monarchsnak mindig egy kicsit több szerencséje volt, az első két meccset hosszabbításban nyerték, a harmadikon egy góllal kaptak ki a rendes játékidőben. A fordulat a második uticai meccsen következett be, amelyet 6-3-ra nyertek, így összesítésben 3-1-re elhúztak és annak tudatában várták a szombati hazai összecsapást, hogy akár bajnokok is lehetnek. Nem is teketóriáztak saját közönségük előtt, 13 perc elteltével már két góllal vezettek. A Utica mindent beleadott, összesen 32-19-re nyerték a kapura lövéseket, ám gólt csak 15 másodperccel a rendes játékidő vége előtt tudtak szerezni, ami csak arra volt elég, hogy elrontsák a közel 97%-kal védő cseh hálóőr, Patrik Bartosak shutoutját. 2-1-re nyerte a meccset és 4-1-re a döntőt a Monarchs.

monarchs

A döntő egyik hőse az az Adrian Kempe volt, aki az évad legnagyobb részében Hári János csapattársa volt a Modóban. Áprilisban ment át a tengerentúlra, a playoffban végig ponterősen játszott, a döntő utolsó három mérkőzésén összesen négy gólt ütött, mindegyiken betalált. Az MVP Jordan Weal lett. A 23 éves kanadai játékos a rájátszás 17 meccsén 10 gólt ütött és 21 pontot szerzett. Érdekesség, hogy Bartosak kapust a döntő párharc első két meccsére nem is nevezték, a harmadik találkozón Bérubé cseréjeként kezdett, majd a 8. percben váltotta őt, majd azt követően kirobbanthatatlan volt, 86 lövésből 80-at hárított, ami 93%.

Cimkék: , , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS