Blashill a Detroit Red Wings új edzője

   

A nyáron Torontóba távozott Mike Babcockot belülről pótolja a klub, a klubláncba tartozó AHL-es Grand Rapid Griffins történetének legsikeresebb szakvezetőjével.

A 41 éves szakember fokozatosan mászta meg a ranglétrát, 10 szezont húzott le másodedzőként az NCAA-ben, majd következett három vezetőedzőség, ebből kettő a USHL-ben, egy pedig újra az NCAA-ben. 2011-ben került Detroitba, ahol Babcock mögött volt másodedző egy évig, majd rábízták az AHL-es farmcsapat vezetését. Ez egyáltalán nem bizonyult rossz döntésnek, hiszen Blashill sorra döntötte meg a franchise-rekordokat.

Első évében rögtön megszerezte a klub 17 éves történetének első Calder Trófeáját. Három egymást követő évben rájátszásba vezette a Griffinst, mindháromszor legalább 92 pontot érve el, ebből kétszer divíziógyőztes lett, kétszer játszottak konferenciadöntőt. Kilenc rájátszásbeli párharcból hetet megnyert.

Red Wings Coach Hockey

Három év alatt összesen 24 játékosa került fel legalább egy meccs erejéig az NHL-be, köztük Joakim Andersson, Danny DeKeyser, Luke Glendening, Tomas Jurco, Petr Mrazek, Gustav Nyquist, Riley Sheahan és Tomas Tatar, akik a 2013-as AHL-győzelem után mind teljes jogú tagjai lettek az NHL-es nagy csapatnak is.

A jelenlegi keretből 15 játékos fordult meg az elmúlt három évben a Grand Rapidsben, másik 11 hokist pedig még négy évvel ezelőtti másodedzősége idejéből ismerhet, nála jobban tehát senki nincs képben a csapattal kapcsolatban. A szerződés négy évre szól, a pletykák szerint az edzői stábba nemsokára érkezhet a klub élő legendája, a Hall of Fame tagja, Chris Chelios.

Blashill

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS