Tovább akarják csökkenteni a kapusfelszerelések méretét

 

Dacára minden korábbi ellenintézkedésnek, 32 éves csúcson vannak a kapusteljesítmények.

Az NHL ismét szigorítást tervez, legutóbb sok egyéb mellett például a mamut méretét korlátozták, de a blokkolók is kisebbek lettek. Most a mez szűkebbre szabásáról van szó, amely lehetővé tenni a kisebb-nagyobb kapustrükkök leleplezését.

Minderre azért van szükség, mert az idei alapszakaszban a kapusok átlagos védési hatékonysága 91,5% volt, ami a statisztikák 1983-as bevezetése óta a legmagasabb. A meccsenkénti kapott gólátlag 2,52 volt, ami pedig az elmúlt 59 év harmadik legalacsonyabb mutatója. A kapusfelszerelések felülvizsgálatának alapelve az lenne, hogy csak az maradhat, ami a kapusok testi épségét szolgálja, minden felesleges négyzetmillimétertől meg akarnak szabadulni, ami ilyen funkciót nem tölt be, a korong viszont elakadhat benne, legyen az a mellkason vagy a mamuton.

Szintén elterjedt gyakorlat, hogy a kapusok lényegesen nagyobb védőfelszereléseket húznak fel, mint amekkorákat a méreteik indokolnának, ennek is véget kívánnak vetni. Sietségre azonban egyelőre nincs ok, a következő szezonban még minden marad a régiben, leghamarabb a 2016/17-es szezontól számíthatunk változtatásokra.

Cimkék:

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS