26-ból 21-szer a harmadik meccs győztese vitte el a Stanley-t

   

1-1-es állásról úgy tűnik, kiemelt jelentősége van a harmadik mérkőzésnek. Ugyanakkor a Tampa már hét idegenbeli győzelmet szerzett, ez hasonló százalékban vezet végső sikerre. A harmadik meccsre várakozva a legfrissebb híreket gyúrtuk egybe.

A legfontosabb kérdések természetesen a sorok összetételére vonatkoznak. A Blackhawksnál felépült az utolsó anaheimi mérkőzés után szédülésre panaszkodó Bryan Bickell. Ő eredetileg a második sorban szerepel, az utóbbi két meccsen Kris Versteeg játszott a helyén. Versteegnek kilenc meccsen egy gólja van, Bickell 17-szer lépett már jégre az idei rájátszásban, gólja még nincs, ötször szolgálta ki társait. Trevor van Riemsdyk is játékra jelentkezett, ő a védelemben, Rundblad helyét veheti át. A hazaiak védelme kapcsán Duncan Keith teljesítményének méltatása uralta a médiát, de Brent Seabrook szintén érdemes a figyelemre. A kiváló hátvéd 10. szezonját tölti az NHL-ben, Chicagón kívül máshol még nem játszott. A döntő második meccsén lőtt bombagólja franchise-rekordot jelentő hetedik találat volt, hátvéd egyetlen rájátszásban még nem lőtt ennyit, Seabrook nem kisebb egyéniséget, mint Chris Cheliost előzte meg ezzel. A kapuban Crawford kezd majd, aki 2013 óta 29 hazai playoffmeccséből 24-szer győzött.

chilogo

A várható összeállítások így néznek ki:

Csatárok:
Saad, Toews, Hossa
Bickell, Richards, Kane
Sharp, Vermette, Teravainen
Desjardins, Kruger, Shaw

Hátvédek:
Keith, van Riemsdyk
Seabrook, Hjalmarsson
Oduya, Cumiskey

A vendégeknél a kapusposzton vannak a legnagyobb kérdőjelek. Továbbra is teljes a titkolózás, a délelőtti jeges edzésen részt vett a második meccsen megsérült Ben Bishop, ráadásul elsőként hagyta el a jeget, amit általában az a kapus tesz meg, aki az esti meccsen kezdő lesz. De nem lennénk meglepve, ha mindez csak elterelő hadművelet lenne. Bishop három percre a média elé állt, de ez alatt kínosan ügyelt rá, hogy ne mondjon semmit. A három perc elteltével elnézést kért a megjelent médiamunkásoktól, majd viccesen csak annyit mondott: “Úgy érzem most magam, mint Marshawn Lynch.”

A csatároknál a Triplet sor továbbra is szárnyal, azonban akárcsak a Chicagónál, az első sor egyelőre pontszámban elmarad a várakozásoktól. Nagy kérdés, hogy Drouin marad-e 12. csatárnak vagy visszanyúlnak az első meccsen is alkalmazott kedvenc felálláshoz és 11 csatár mellett 7 hátvéddel állnak ki. A két meccs eredménye alapján a közvélemény többsége az első opció mellett foglal állást.

bishop_vasziljevszkij

A sorok várható összeállítása a következő lesz:

Csatárok:
Killorn, Filppula, Stamkos
Palat, Johnson, Kucserov
Brown, Paquette, Callahan
Marchessault, Boyle, Morrow

Hátvédek:
Hedman, Stralman
Garrison, Coburn
Carle, Sustr

A mérkőzés magyar idő szerint hajnali kettőkor kezdődik, jegyek már csak a feketepiacon kaphatók, 1100-1200 dolláros áron. A döntő továbbra is döntögeti a nézettségi csúcsokat, amiben legnagyobb szerepe a Chicago mellett annak van, hogy mindkét csapat játéka közönségszórakoztató filozófián alapul. Toews például azt mondta vasárnap: “A legjobb védekezés a Tampa típusú csapatok ellen az, ha masszív korongbirtoklással támadunk”.

Jon Cooper, a Tampa edzője hasonló véleményen van: “Azt hiszem, a legjobban akkor védekezünk, ha támadunk. Számomra ez a sport elsősorban a sebességről szól. Tényleg hiszek abban, hogy le lehet játszani egy meccset folyamatosan előre korcsolyázva. Ha ezt a lehető legnagyobb mértékben sikerül véghez vinned, az ellenfélnek aligha lesz alkalma, hogy gólt lőjön.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum