Valahol messze délen

 

Ahogy az lenni szokott, az északi félteke holt idényében játsszák a déli félteke országainak bajnokságait. Három országban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Afrikában indul be ilyenkor a hoki.

Ezúttal az első két bajnoksággal foglalkozunk, nem kevés magyar vonatkozással.

Az ausztrál liga, az AIHL már több mint 5 hete megy, április 25-én kezdtek a csapatok. A 8 klub összesen 2 oda-vissza kört, tehát 28 meccset játszik az alapszakaszban. Továbbra is a Melbourne Mustangs keretét erősíti az egykori fradista svéd Viktor Gibbs Sjödin, aki folytatja az előző nyáron megszakított pontgyártást, idén is pont/meccs fölött van az átlaga. Egy elveszettnek hitt játékos is felbukkant. A Sydney Ice Dogs tagjaként tért vissza a jégre Harmati Dávid, az Újpestben nevelkedett, majd Fehérváron is megfordult védő. Az óriási távolságok miatt nem egyforma számú meccset játszottak a csapatok, a vesztett pontok számát tekintve az egy éve csatlakozó Perth Thunder vezeti a mezőnyt, Gibbs Sjödinék közel sem muzsikálnak ilyen jól, 8 meccsből 5-ön nem szereztek egyetlen pontot sem. Az Ice Dogson nem tudott segíteni Harmati sem, az előző évi elődöntős, de teljes fiatalításon átesett csapat kilencből kilencet bukott eddig rendes játékidőben. A bajnokság híreiről szokás szerint a liga honlapján olvashatnak.

Még egy kicsit keletebbre, a Föld túloldalán még több ismerőst köszönthetünk. Az NZIHL, az új-zélandi liga a napokban kezdődik, ezúttal két magyar edzővel és egy magyar játékossal. A Dunedin Thunder Kaszala János, a West Auckland Admirals Kercsó Csaba vezetésével készül az idényre. Aucklandban az egyik kapusposzt is magyar játékosé, Kercsó fia, ifj. Kercsó-Magos Csaba próbálhatja meg útját állni az ellen támadásainak. Rajtuk kívül is vannak ismerősök. Valószínűleg minden idők legerősebb új-zélandi légióssorát szedte össze a címvédő Canterbury Red Devils, hiszen az EBEL-ből leigazolta az egész eddigi pályafutását az Olimpija Ljubljanában töltő Igor Cveteket, és oda szerződött Antti Ojanen is, akinek képességeit a Ferencvárosban csodálhattuk meg két idénnyel ezelőtt, mikor többek között éppen Gibbs Sjödinnel játszott együtt. Az NZIHL meccseit a neten meg is lehet nézni, az alapszakaszból 20-at ingyenesen, a másik 20-at 25 új-zélandi dollárért lehet előfizetni. Minden tudnivalót a bajnokságról erre a linkre kattintva találnak meg.

Cimkék: , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum