Ó, ne, most majd mehetek interjúkat adni

 

Saját bevallása szerint ezek voltak Teuvo Teravainen, 20 éves finn csatár első gondolatai azt követően, hogy belőtte a Chicago egyenlítő gólját a Stanley Kupa döntőjének első meccsén. A mérkőzés utáni nyilatkozatokból válogattunk.

A meccs utáni nyilatkozatokat tampai oldalról természetesen a harmadik harmadban mutatott teljesítmény uralta. A Lightning egygólos vezetés után az utolsó húsz percben teljesen felhagyott a támadásokkal, és ez a Blackhawks ellen a hajrában megbosszulta magát.

Steven Stamkos csapatkapitány például így nyilatkozott: “Mindenki a lehető legjobbat igyekezett nyújtani. Az első két harmadban közel voltunk a meccsterv tökéletes megvalósításához. A harmadik játékrészre egygólos előnnyel korcsolyáztunk ki, elsősorban ezt akartuk megőrizni. Korábban a rájátszás során számtalan szcenárióban elővettük ezt a taktikát, de akkor sikerült fenntartani a nyomást. Most pedig egy olyan csapatnak adtuk oda a korongot, amely nagyon képzett, nagyon tehetséges játékosokból áll, akik pontosan tudják, mihez kell kezdeni vele ilyen kiélezett helyzetekben is. A többi pedig már történelem.”

Brian Boyle, a Lightning csatára hasonlóképpen vélekedett: “Ez a játék, amit a harmadik harmadban mutattunk, egészen biztosan nem szerepelt a terveink között. Túlságosan óvatosak voltunk. Azt kell megértenünk, hogy úgy zárjuk le a harmadunkat előttük, hogy közben a saját játékunkat játsszuk, sok előre korcsolyázással, erős letámadással, elvéve tőlük a korongot.”

Jon Cooper vezetőedző szerint mindennek az oka nem az volt, hogy játékosai túlságosan tisztelték volna a Blackhawkst. Éppen ellenkezőleg, szerinte mindez annak a jele, hogy nem tisztelték őket eléggé. Elővették azt a taktikát, ami keleten eddig működött. Csakhogy eddigi ellenfeleik támadópotenciálja össze sem hasonlítható a Chicagóéval. A meccsenkénti kapott gólátlagok a következőképpen alakultak a rájátszásban: New York Rangers (2,37), Montreal Canadiens (2,08), Detroit Red Wings (2,14), Chicago Blackhawks (3,22). “Teljesen emberi történet ez. Korábban ez a taktika bevált, talán most is azt gondolták a játékosok, hogy oké, vegyünk vissza, működni fog most is ? nyilatkozta a vezetőedző. ?Visszanézve a videót, azt mondhatom, hogy bár tényleg szinte csak ők birtokolták a korongot, túl sok esélyt nem adtunk nekik. De sajnos sok korongot adtunk el. Teljesen mindegy, milyen a korongbirtoklási arány, ha a védekező harmadban eladod a korongot, elég nagy a valószínűsége, hogy az a hálóban köt majd ki. A korongeladás volt a kulcs, nem az, hogy ki mennyit támadott. Ez egy újabb tapasztalat, amelyet megtanultunk. Kiderült, hogy ha túlságosan passzívan játszunk a Chicago ellen, abból sok jó nem sül ki a számunkra.”

Teuvo Teravainen, az egyenlítő gól szerzőjének nem szokványos gondolatai támadtak, miután meglőtte élete legfontosabb gólját: “Azt hiszem, már említettem, hogy a jégen sokkal otthonosabban mozgok, mint itt, a média előtt. Amikor belőttem a gólt, akkor is az jutott eszembe, hogy ó, ne, most majd mehetek interjúkat adni.”

teravainen

A finn csatárról Marián Hossa is csak elismerően tudott beszélni: “Ő az egyik legtehetségesebb játékos, akit minden nap láthatok. De sokan vannak a csapatunkban hozzá hasonlók, akik úgy döntenek, hogy kevesebb NHL-es jégidő helyett egy alacsonyabb ligában játszanak sok percet. Ez természetesen kifizetődik, meg is látszik azon, mennyire magabiztosan játszik, napról napra magabiztosabban. Mintha közben nem is verne a szíve. Csendes és olyan hidegvérű, amilyenek csak a finnek tudnak lenni.”

Teravainen honfitársa, a kétszer annyi idős Kimmo Timonen kritikusabb volt vele, látszik, hogy a csapatból van valaki, aki atyai szigorral kíséri a szezonban az AHL és az NHL között mozgó fiatal csatár pályafutását: “Még hosszú út áll előtte. Elég csontos gyerek, úgyhogy elkezdhet súlyokat emelni és hasonlók. Mondtam is neki: ezen a nyáron nagy kondizást kell csapnod. És a golfozás nem kondi.”

Andrew Desjardins, a Blackhawks csatára a sorsdöntő harmadik harmad előtti öltözői hangulatról is beszámolt: “Nálunk ilyenkor néhány srác beszél, Kane és Seabrook mindig, néha mások is. Most azt emelték ki, hogy ragaszkodjunk az előzetes elképzeléseinkhez, egyetlen lövésre vagyunk az egyenlítéstől, ezért agresszíven, ugyanakkor türelmesen kell játszanunk. Ne erőltessünk semmit, figyeljünk a taktikára. Mondani sem kell, nagy hatással voltak ránk ezek a szavak.”

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum