Yzerman szerint Toews sokkal jobb játékos nála

   

A Detroit csapatkapitányaként Stanley Kupát nyerő legenda, aki jelenleg a Tampa Bay Lightning általános menedzsere, kedden nyilatkozta ezt a Blackhawks ászáról. A keddi médiamegjelenésekből válogattunk az NHL-döntő első meccse előtt.

Steven Stamkos (csapatkapitány, Tampa Bay Lightning): “Ki kell élveznünk a pillanatot. Végig azt mondtuk egymás között, hogy bízunk magunkban és hogy élnünk kell a lehetőséggel, mert soha nem tudhatjuk, mikor adódik legközelebb ilyen. Én ezt most nagyon akarom.”

Valtteri Filppula (csatár, Tampa Bay Lightning, egyszeres Stanley-győztes a Detroittal, 2009-ben játszott döntőt legutóbb): “Nagyon sokat jelent ez számomra. Mindenki ezért játszik, hogy itt lehessen. Első három NHL-es évemben kétszer játszottunk konferenciadöntőt, majd pedig döntőt. Ezek után az ember hajlamos azt hinni, hogy ez előbb-utóbb újra meg fog történni, de aztán egyáltalán nem történik meg. Úgyhogy most nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem ide. Minden csapattal más és más. Detroitban rengeteg tapasztalt játékossal játszottam együtt, akiknek hatalmas playoff-tapasztalatuk volt. Ez a csapat (a Tampa) pedig most játszik a legjobban, két hetedik összecsapást is megnyert, most szerzi meg a kellő tapasztalatot.”

Jon Cooper (vezetőedző, Tampa Bay Lightning, Stamkosról és a csapatról): “Ha eddig bármi szerencsétlenség történt, amikor azt hittük, a padlón vagyunk, ez a csapat mindig képes volt visszajönni és visszavágni. Stamkos rengeteg gólt lőtt, rengeteg hihetetlen dolgot művelt ebben a rájátszásban, szinte mindenkit tolt maga előtt a csapatból. Azt hiszem, ha látták, milyen fejlődésen ment keresztül ebben a playoffban, különösen az elejéhez képest, amikor megviselte, hogy nem talált be a Detroit ellen. De senki nem beszél arról, hogy akkor hogyan védekezett, mennyi bulit hozott el, mennyit segítette a csapatot. Mindig elfogadta a csapatban éppen rá osztott szerepeket. Végül is ez a legnagyobb önfeláldozás. Ha azt mondod, oké, ezt és ezt és ezt fogom tenni annak érdekében, hogy a csapat nyerjen. Soha nem panaszkodott emiatt. Tudta, hogy ez a folyamat része, hogy ez így működik. Ettől lesz olyan nagyszerű vezére a csapatnak.”

Steve Yzerman (általános menedzser, Tampa Bay Lightning, aki játékosként a Detroitnál Toewshez hasonlóan fiatalon lett csapatkapitány, majd nyert háromszor Stanley Kupát): “Bár mindketten a 19-es mezt viseltük, az a helyzet, hogy Jonathan (Toews) nagyobb, erősebb és gyorsabb, mint én valaha voltam. Egyszerűen jobb hokis, nagyszerű játékos, a pálya minden részén nagyon jó. Először a 2007-es moszkvai világbajnokságon találkoztam vele személyesen. Juniorként egyenesen Észak-Dakotából érkezett, de azonnal tökéletesen illett a csapatba, az egyik legjobb játékosunk volt. Karrierem során folyamatosan fejlődött a játékom, elsősorban edzőm, Scotty Bowman hatására. Megvoltak az elképzelései arról, hogyan kellene a csapatnak játszania, és így lettem én is egyre védekezésorientáltabb játékos, kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel elöl és hátul. Ezzel szemben Jonathan a ligába érkezése első napján ilyen fickó volt. Egyszerűen tökéletes játékos.”

Jonathan Toews (csatár, Chicago Blackhawks): ”Azt hiszem, Steve (Yzerman) nagyon udvarias ember. Szerintem itt nagyjából mindenki tudja, hogy az előbb elmondottak mennyire nem így vannak.”

2015 NHL Stanley Cup Final - Media Day

Patrick Kane (csatár, Chicago Blackhawks, arról, hogy a harmadik Stanley Kupáját nyerheti): ”Speciális dolog ez, itt állunk ennek a lehetőségnek a kapujában, ki kell ezt használnunk. Ezek azok a pillanatok, amelyeket semmiképpen nem akarsz elszalasztani, hogy később visszagondolva ne azon rágódj, hogy ezt vagy azt másképp kellett volna csinálni. Hatalmas lehetőség előtt állunk.”

Joel Quenneville (vezetőedző, Chicago Blackhawks): ”Megvan az útja annak, ahogyan a rájátszásban sikeres tudsz lenni, ebben minden csapatnál benne vannak a hullámvölgyek és a jobb periódusok. Az a feladat, hogy ha mélyen vagyunk, minél előbb visszataláljunk a helyes útra. Az egész playoff tulajdonképpen erről szól. A legjobb dolog a Stanley Kupa megnyerésében, hogy végigjárhatod ezt az utat, és a végén elviheted a kupát. Ez soha nem megy simán vagy egyszerűen. Az út tele van nagyszerű, lenyűgöző pillanatokkal. Kemény helyzetekkel, amelyektől dühös leszel, amelyektől motivált leszel, amelyeken így vagy úgy, de keresztül kell menned.”

Stan Bowman (általános menedzser, Chicago Blackhawks, ugyanerről): ”Nem egyszerű dolog ez. Évekkel ezelőtt, amikor elkezdtük ezt a csapatot összerakni, arról álmodtunk, hogy olyan együttest építünk, amelynek folyamatosan lesz esélye megnyerni a Stanley Kupát. Minden évben ezt a célt tűzzük ki magunk elé. Persze ez rengeteg mindenen múlik, leginkább a játékosokon. Végső soron ők azok, akik kimennek a jégre.”

Duncan Keith (hátvéd, Chicago Blackhawks, a jégidejéről): ”Nincs stopperórám, nem mérem, mennyi időt vagyok jégen. Mindig sok jégidőt kaptam és mindig is ugyanúgy játszottam. Mivel ez most két-három perccel több és mert ennyire messzire jutottunk a playoffban, talán ezért kap ez most nagyobb figyelmet. (Az idei playoffban a 60 perces meccseken 27-29 percet tölt a jégen, a hosszabbításos találkozókon akár 40-nél is többet.) Minden döntőbe jutás egy különleges alkalom. Ez mindenkitől nagyon sok kemény munkát és önfeláldozást követel a csapatban. Most már idősebb vagyok, mint ahogy mindenki más is idősebb lett. De ez semmit nem változtat az izgatottságon, amivel a döntő jár.”

Matt Carle (hátvéd, Tampa Bay Lightning, arról hogy van-e kézikönyv Toews lelassítására): ”Nem hinném. Ezt még senki írta meg és senki nem is tudná megírni. Egyszerűen meg kell próbálnod megállítanod őt. A pálya legnehezebb részein játszik, és mindig megtalálja a legjobb megoldást, amiért természetesen meg is kapja a jutalmát.”

Bryan Bickell (csatár, Chicago Blackhawks, arról hogy ebben a rájátszásban még nem szerzett gólt): ”Remélem, erre a körre tartogattam őket.”

Marian Hossa (csatár, arról hogy szabadon igazolható játékosként 2009-ben a Chicagót választotta): ”Nekem és az ügynökömnek is Chicago volt az első számú célpont, engem pedig akart a Chicago, úgyhogy ez mindkét fél számára egyszerű döntés volt. Gyorsan meg is állapodtunk.”

Ondrej Palat (csatár, Tampa Bay Lightning, arról hogy az AHL óta figyeli Cooper edzői fejlődését): “Nagyszerű edző volt mindig is, a csapattagok velem együtt mindig is szerették. Megvan benne a győzni akarás, kerül, amibe kerül, ő mindig győzni akar.”

Nyikita Kucserov (csatár, Tampa Bay Lightning, arról hogy mitől megy olyan jól a soruk): ”Úgy érzem, mindannyian okosan játszunk, mind a hárman egyféleképpen gondolkodunk és mindig segítünk egymásnak a jégen. Ez jobbá tesz minket, ezért tudunk sikeresek lenni.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN ÉLŐ
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum