Éledeznek csapataink

   

Ocskay Gábor mindenkire számít, Egri István folyamatosan tárgyal, Rajz Tamás pedig új szemléletet honosít meg.

“Szerdán találkozott a játékosokkal a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor. Az EBEL-csapat közös száraz felkészülése hétfőn kezdődik Sille Tamás (képünkön) irányításával” ? áll a magyar EBEL-csapat honlapján témaindításként. Véget ért tehát a szezon utáni pihentetőbb szakasz, jöhet a keményebb munka. A szakosztály-igazgató vázolta a programot, a tervet, és a jelenlévőknek elmondta, mindenkire számítanak.

A jövő héten kapják meg a játékosok a szerződéstervezetet a klubtól, amit aztán személyesen is átbeszélnek a felek. A vezetés bízik benne, hogy június 20-ra mind az EBEL-, mind a MOL Liga-csapat játékoskerete legalább 90%-os lesz. “Új légiósokról talán a jövő héten már beszámolhatunk.”

Erdély Csanád távozása elé nem gördítenek akadályt, olvasható a cikkben ? igazából nem is áll a csapat módjában ez, érvényes szerződése ellenére sem, hiszen a magyar szövetségnek nincs külön megállapodása a tengerentúli ligákkal, ennek ellenére természetesen mindkét félnek érdeke a békés elválás, ha arra kerül a sor ?, a fiatal játékoson múlik, távozik-e a legjobb amerikai juniorliga bajnokcsapatához.

Fehervar 2014_15 4

Miskolcon kiadták a jelszót: Indulhat a munka!. “Folyamatosan tárgyalunk az “aranycsapat” tagjaival, illetve a kiszemelt játékosokkal ? mondja a hivatalos klubhonlapon Egri István klubelnök. ? Nem lesz könnyű egyben tartani a sikercsapatot, hiszen ilyenkor megnő a csábítás más klubok felől, ráadásul most két új belépővel is számolnunk kell, akik szeretnék megerősíteni a saját keretüket. Úgy gondolom, jól haladunk, de tartjuk magunkat az elmúlt évek szokásához, és csak akkor jelentünk be egy igazolást, ha már megszárad a tinta a szerződésen.”

A sajtóhírek szerint a pályafutását a MAC-ban folytató tavalyi vezetőedzőről ekképp nyilatkozott a Jegesmedvék első embere: “Majoross Gergelynek június 30-ig szól a szerződése. Tárgyalunk vele, ám mivel neki vannak más lehetőségei is, mi sem ülünk karba tett kézzel, egyeztetünk más potenciális jelöltekkel is. Reményeim szerint pár héten belül ez a kérdés is nyugvó pontra kerülhet.”

A hoki is színház, de itt nem művérre megy a játék címmel közölt kiadós interjút Rajz Tamással, a HSC Csíkszereda technikai igazgatójával a Transindex. Mint ebből kiderül, a szakosztály vezetője már ismertette a játékosokkal a koncepcióját, amely némileg eltér az általánostól. Rajz Tamás ugyanis a legfontosabbnak azt tartja, hogy a profizmus utáni időszakkal, az életúttal is foglalkozzanak a játékosai.

“Én sikeresen akkor tudtam leválni a jégkorongról, amikor még időben voltam. Annak köszönhetően, hogy egy Ocskay Gábor leült velem beszélgetni és azt mondta: “Tamás, számodra itt ennyi volt. Köszönöm, amit tettél, innen kezdve próbálj meg egy másik utat járni.” Voltak, akik megsértődtek ezekért a szavakért, de én ebbe belekapaszkodtam, hiszen tudtam, hogy Ocskay egy lehetőséget adott, hogy ne öregedjek bele a jégkorongba. Megtaláltam az utamat 27 évesen, és ma már elmondhatom, hogy vállalkozó vagyok, a családomat el tudom tartani becsületesen.”

A csapat még nagyon képlékeny, a csíkszeredai városvezetés támogatóként azonban megfogalmazta elvárását a szakosztály felé: “A MOL Ligában az első hat közé kell jutni, vagyis az alapszakasz-rájátszásba, a román bajnokságban és a kupában pedig a playoffba.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum