A Chicagóra fájdalmas döntések várnak jövőre

 

Különben nem fognak beférni a fizetési sapka alá. Minderről Johnny Oduya beszélt.

Mint ismeretes a következő szezonra a fizetési plafont 71,5 millió dollárban állapították meg, ami azt jelenti, hogy a Cap Friendly értesülései szerint a Blackhawksnak 15,7 millió szabadon elkölthető dollárja marad. Ebből kellene kigazdálkodni a szabadon igazolhatóvá váló Daniel Carcillo, Andrew Desjardins, Brad Richards, Michal Rozsíval, Kimmo Timonen, Antoine Vermette és Johnny Oduya fizetését. Mindezt úgy, hogy közben fél szemmel arra is kell figyelni, hogy Marcus Krüger, Joakim Nordström, Brandon Saad és David Rundblad korlátozottan igazolhatóvá válik, tehát ha valamelyiküket meg akarják tartani, akkor az ő fizetésükön is emelni kellhet.

Minderről a hátvéd Johnny Oduya a következőképpen nyilatkozott: “Ezek azok a kérdések, amelyekre nem nagyon tudod a választ, nem tudod, hogy mi lesz a következményük. Nagyon sok mindentől függ, hogy mi fog történni és mi nem. Nem tudhatjuk ezt előre, lesz, ami lesz. Az éppen előttünk álló feladatokkal kell foglalkozni, a többi miatt egyelőre felesleges aggódni.”

Persze a legjobb négy hátvéd egyikeként Oduyának feltételezhetően később sem lesz miért aggódnia, azt azonban cáfolta, hogy a jövőt illető bizonytalanság motiválná őt a döntőben: “Szerintem más dolgok motiválnak minket. Együtt lenni és csapatként jól teljesíteni, örülni, meccseket nyerni, ezek a fontos dolgok, amik sokkal nagyobb erőt kell adjanak, mint a jövővel kapcsolatos félelmek. Persze könnyű mondani, hogy a jelenben kell élni, mégis pont erről van szó.”

Oduya

Stan Bowman általános menedzsert is megkérdezték erről, aki a következőket nyilatkozta: “Sokféleképpen lehet ezt nézni. Ha a pozitív oldalát emeljük ki, akkor vérfrissítést jelent. Új játékosok jönnek, mások új, nagyobb feladatokat kapnak, ami mindig nagy kihívás. Mindannyian a fizetési sapka alatt dolgozunk, már korábban is átéltünk hasonlót, mint ahogy minden csapatnak változtatnia kell olykor. Mi sem vagyunk kivételek ez alól. Természetesen megvannak az elképzeléseink arról, hogy kik azok a kulcsjátékosok, akiket meg akarunk tartani, kik azok a fiatalabb játékosok, akiknek nagyobb szerepet szánunk a jövőben, mint Saad vagy Teravainen, és kik azok a fiatalok, akiket ki akarunk próbálni. De azt hiszem, jelenleg nem erre kell koncentrálni, a kerettel ráérünk nyáron foglalkozni.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum