A MOL Liga-elnökség leköszönő közleménye

 

A MOL Liga elnöksége tisztázni kívánta a kialakult helyzetet.

A hivatalos ligahonlapon közzétett írásból idézünk részleteket, az egészet együtt itt olvashatják el.

“A MOL Liga elnöksége nem kezdeményezett jogi felülvizsgálatot az MJSZ elnökségének döntésével kapcsolatban.”

“A MOL Liga és vezetősége számára a kezdetektől rendkívül fontos volt, hogy a MOL Liga ne önmagában állva legyen néhány csapat versenyének a helye, hanem része legyen egy olyan versenyrendszernek, amely képes lesz minőségi játékosokat nevelni, miközben a közönség számára vonzó, a klubok számára pedig finanszírozható lesz.”

“?2011 óta rendszeresen kezdeményeztük az MJSZ-nél, elsősorban a szakmai munkáért felelős Kovács Csaba szakmai alelnöknél, hogy közösen határozzuk meg, mi legyen a MOL Liga jövője, merre van fejlődésének útja, milyen irányban fejlődjön a liga. (?) Sajnos ebbéli törekvéseink nem vezettek eredményre, az MJSZ-nek jelen pillanatban sincs elfogadott stratégiája a MOL Liga jövőjével kapcsolatban, ahogy a felnőtt bajnoki rendszerrel kapcsolatban úgy általában sem.”

“Szakmai iránymutatás és állásfoglalás híján a MOL Liga olyan működési modellt és fejlődési pályát alakított ki magának, amelyet az elnökség és a liga tagjai jónak gondoltak. Ezért ért bennünket meglepetésként, hogy az MJSZ szakmai alelnöke 4 év múltán értékelte úgy, hogy a “MOL Liga elnöksége rossz döntést hozna”, és beavatkozott. Eljárása különösen azért fájó számunkra, mert Kovács Csaba, az MJSZ szakmai alelnöke a legutóbbi két hónapban a MOL Liga elnökségének meghívására annak három ülésén is személyesen vett részt. Ezeken az üléseken a MOL Liga elnöksége részletesen tájékoztatta az MJSZ szakmai alelnökét a Liga terveiről, aktuális problémáiról, feladatairól. Az MJSZ szakmai alelnöke egyetlen alkalommal sem jelezte, hogy bármely kérdésben ne osztaná véleményünket, esetleg fenntartásai lennének a MOL Liga autonóm működésével kapcsolatban. Arról sem tájékoztatott bennünket előzetesen, hogy az MJSZ elnökségében a MOL Liga bővítéséről szavazást kíván elrendelni, mi több, a határozatot is a Ligaülésen ismertette szóban, azt a MOL Liga csak a Ligaülést követő napon kapta meg írásban.”

A klubokkal kapcsolatban megállapították:
“Számos alkalommal éreztük, hogy a közösen elfogadott közös érdek csak addig fontos, ameddig az egybeesik a saját érdekkel. Sokszor éreztük azt, hogy az ügyeskedés, lobbizás, a közösség háta mögött a közösen elfogadott szabályokkal ellentétes cselekvés célravezetőbb, mint az, ha valaki magára nézve kötelezőnek tekinti a döntéseket. Hosszú út áll még a magyar jégkorong előtt, amíg egy hazai bajnokságban is éppoly magától értetődő lesz, hogy a szabályokat ugyanúgy be kell tartani, ahogy egy külföldiben, vagy hogy vélt vagy valós érdemektől függetlenül a szabályok mindenkire pontosan ugyanúgy kell, hogy vonatkozzanak.”

“Négy év után eljutottunk oda, hogy az alapoktól kell újragombolni a kabátot. Felépítettünk valamit, ami az elmúlt napok tapasztalatai alapján a kompetenciákat és a hatásköröket rosszul határozta meg.”

“?soha annyi játékos nem volt még Magyarországon, mint ma. Ebből könnyen következik, hogy a maihoz hasonló konfliktusok klubok hiányzó vagy másoktól függő jövőképéről, a játékosokat fogadni képes struktúrák hiányáról a jövőben is rendszeresen meg fognak ismétlődni, ha ugyanúgy dugjuk homokba a fejünket, mint eddig. Itt az idő a szisztematikus munkára, a vélekedések alapján meghozott, ötletszerű döntések ideje lejárt.”

Végezetül a MOL Liga leköszönt elnöksége  örül annak, hogy “a csapatok végre ráébredtek arra, hogy csak az egymás közötti párbeszéd viheti előre a dolgokat”.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum