A Rangers még soha nem kapott ki hetedik meccsen a Gardenben

   

Lundqvist pedig még ennél is nagyobb specialistája a jégkorong elképzelhető legkeményebb csatáinak. Három dolog, amit fontos tudni a péntek esti keleti konferenciadöntő előtt.

Kezdjük azonban a legaktuálisabb fejleményekkel. A szóbeszéd szerint a Tampa Bay öltözőjében vírus ütötte fel a fejét a minap. Erről a csapat csatára, Alex Killorn beszélt szerdán, hozzátéve, hogy az egész ügy már korábban kezdődött, néhány játékos betegen volt kénytelen játszani a konferenciadöntőben. Azt, hogy hány játékosról vagy hogy kikről van szó, természetesen a legnagyobb titoktartás övezi, egyedül Braydon Coburnról lehet tudni, hogy betegség miatt kellett kihagynia a Rangers elleni második meccsen a második és harmadik harmadot.

A statisztikák egyértelműen a Rangers mellett szólnak, a New York-i klub története során még egyetlenegyszer sem kapott ki hetedik mérkőzésen hazai pályán, ez egészen hihetetlen teljesítmény. Ráadásul korántsem arról van szó, hogy a történelem homályába vesző adatokból vonunk le következtetéseket a jelenre vonatkozóan, hiszen 2012 óta nem kevesebb, mint négy hetedik mérkőzést nyertek meg a Gardenben. Ugyanakkor a Tampa mellett szól, hogy ebben a párharcban kimondottan jól megy az idegenben játszó csapatnak, hat meccsből négyszer a hazaiak szomorkodtak. A Lightning esetében a jó idegenbeli teljesítmény nem korlátozódik New Yorkra, az idei rájátszás 9 ilyen meccsből hatot behúztak Stamkosék.

nyr

Szintén szólnunk kell a Rangers csodafegyveréről, Henrik Lundqvistről, aki egy újabb hetedik meccses győzelemmel történelmi magasságokba emelkedhet. Az egymást követően megnyert hetedik mérkőzések számában eleve nincs párja, hiszen a pénteki lehet a hetedik ilyen győzelem a sorban, ami példátlan. Ráadásul, ha ismét nyer, akkor megelőzi Patrick Royt és Martin Brodeurt az összes hetedik meccses győzelem kategóriájában. Lundqvist eddig hatszor győzött és mindössze egyszer kapott ki, 0,97 gólt kapott átlagban ezeken a meccseken, védési hatékonysága pedig 96,6%.

Ha pénteken a Rangers nyer, akkor két éven belül másodszor jut a fináléba, míg a Lightning győzelme esetén az első döntőbe jutását ünnepelhetné a 2004-es kupagyőzelme óta.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum