Mattias Sjögren az Ak Barszban

   

Egy svéd válogatott támadóval erősödött a kazanyi csapat kerete.

Mattias Sjögren a 2014/15-ös szezonban megkapta az SHL legjobb csatárának járó Peter Forsberg-trófeát, majd a világbajnokságon 8 mérkőzésen 1 gólt lőtt és 4 gólpasszt adott. Teljesítményére felfigyelt az Ak Barsz és 2 évre szóló szerződést kötött vele.

Jonas Ahnelöv az elmúlt szezonban a Modo csapatkapitányi tisztségét töltötte be, ősztől viszont az Avangard bekkje lesz. A 21 éves Filip Novotny 2007 óta tartozott a Sparta Praha kötelékébe, a cseh kapus a Metallurg Novokuznyeckben próbál szerencsét.

A Szocsi nagyon komoly fegyvertényt vitt végbe, leigazolta az orosz válogatott egyik kapusát, Konsztantyin Barulint. A SZKA megszerezte Dmitrij Korobov játékjogát az Atlanttól, a mityiscsi klub cserében pénzt kapott.

Az új szezonban legalább három dán játékos lesz a KHL-ben, miután Philip Larsen a Jugrától, Peter Regin pedig az AHL-ből a Jokerithez ment, míg Patrick Björkstrand visszatér a Medvescakhoz.

Ondrej Nemec a CSZKA-tól visszatér korábbi klubjához, a Szeversztalhoz, ahol 2010 és 2012 között játszott már. A Jugra és az Avangard üzletelt egymással, a vogul-osztják csapathoz Kirill Gavrilicsev és Vlagyimir Pervusin került, cserébe az omszkiakhoz visszatért Pavel Valentyenko.

Távozik a KHL-ből Ilkka Heikkinen, a finn csatár a Szalavat Julajevből a svéd bajnok Vaxjőhöz ment. Líbor Hudácek 6 Slovan-szezon után ősztől a bátyjával, Júliusszal közösen játszhat együtt az Örebróban.

Cimkék:

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS